Dolaskom toplijih i sunčanih dana JU KSC Kakanj ponovo iznajmljuje bicikla po veoma pristupačnim cijenama

Podijelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj tokom cijele godine promoviše biciklizam i sve njegove prednosti.

Vodeći se činjenicom da je u našem gradu u posljednje vrijeme sve atraktivnije voziti biciklo, te zbog činjenice da općina Kakanj u svojim strateškim ciljevima navodi plan ulaganja u ovu granu sporta kroz izgradnju prije svega biciklističke staze koja bi se trebala nastaviti kroz gradsku jezgru te prema stadionu FK Mladost, Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj je odlučila upotpuniti ovu misiju koja sve više dobija maha posebno kod mlađih populacija. Također, evidentno je da se vikendom  sve češće mogu vidjeti biciklisti na dionici puta Kakanj – Kraljeva Sutjeska. Život u gradu češto, zbog nedostatka adekvatnih prostorija, ne dozvoljava nabavku vlastitog ljubimca na dva točka što uzrokuje odustajanje od rekreativnog bavljenja ovim vidom sporta. Dakle, sve je to uticalo da JU KSC napravi korak dalje u svojoj ponudi i omogući našim sugrađanima koji nemaju vlastito biciklo da iskoriste našu ponudu i budu u trendu.

Već godinu dana JU KSC Kakanj svim zainteresovanim nudi uslugu iznajmljivanja bicikala “Rent a bike”. Pet bicikala koji su dostupni za iznajmljivanje ponovo će biti na platou ispred Sportske dvorane KSC Kakanj a cijene rentanja su i više nego povoljne. Cijena iznajmljivanja bicikla na jedan sat iznosi 2 KM, cijena cjelodnevnog iznajmljivanja iznosi 10 KM.

Lijepi proljetni dani su pred nama, a kako tvrde iskusni bicilisti, bicikl čini život ljepšim.

Bicikl možete iznajmiti tako što ćete se obratiti osoblju u kultnom školskom centru “Europa” ili na dežurni info-pult koji se nalazi u sastavu Sportske dvorane KSC Kakanj.

JU KSC KAKANJ

 

 

Podijelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Posljedni članci