JU KSC Kakanj će uzeti učešće u akciji “Stolica za kulturu” koju sprovodi Centar za kulturu Zavidovići

Podijelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Centar za kulturu Zavidovići izgrađen je davne 1956. godine. Decenijama unazad zgrada je pretrpjela brojna infrastrukturna oštećenja, pogotovo u periodu ratnih dejstava. Posljednjih godina realizovano je nekoliko projekata, a sve u cilju stvaranja uslova za ugodan ambijent posjetilaca.

Ove godine menadžment Ustanove pokrenuo je akciju “Stolica za kulturu”, čime se žele  presvući sve stolice u kino – sali, a obzirom da nisu u mogućnosti sami finansirati navedeni projekat pozvali su sve Zavidovićane kao i sve zainteresovane da kupovinom jedne stolice podrže ovaj projekat i razvoj kulture na području općine.

Budući da je i naš Dom kulture pretrpio velika oštećenja te se zbog dotrajalosti i obrušio 04. februara 2012. godine, želimo dati naš doprinos za kulturu prijateljima i kolegama u Zavidovićima, jer znamo koliko je nama bilo teško obnoviti Dom kulture,  te da bez pomoći Osnivača, privrednika i naših građana ne bismo uspjeli.

Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj će učestvovati u akciji “Stolica za kulturu” tako što će novac od ulaznica sa utakmice koja će se održati u subotu 18.02.2017. godine između KK “Kakanj” i KK “Sloboda” Tuzla donirati na žiro račun Centra za kulturu Zavidovići.

Kako bismo prikupili što više sredstava koja ćemo usmjeriti na račun Centra za kulturu Zavidovići bit će postavljena i kutija na ulazu u Sportsku dvoranu KSC Kakanj u koju ukoliko želite možete ostaviti novac i tako dati svoj doprinos za kulturu.

“Vjerujemo da samo zajedničkom akcijom i pomoći možemo spasiti kulturu u malim sredinama i omogućiti opstanak iste a ujedno stvoriti pretpostavke za organizovanje i drugih većih sadržaja . Vrijednost jedne stolice iznosi 50,00 KM (sa PDV-om). Vjerujemo da ćete se odazvati našem pozivu i tako doprinijeti što bržoj realizaciji projekta a svoje uplate možete izvršiti putem žiro računa 1340 3000 0001 3981 ili lično u prostorijama Centra za kulturu. Sve ostale informacije i pojašnjenja možete dobiti na broj 032 879 096”, poručili su iz Centra za kulturu!

16299315_1873339816268594_7302832389234736886_n

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Posljedni članci