JU KSC KAKANJ NAGRAĐUJE ŠKOLARCE POVODOM POČETKA NOVE ŠKOLSKE GODINE

Podijelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Drage učenice i učenici, želimo vam sretan početak nove školske godine, što bolji uspjeh u radu i sticanju novih znanja i vještina. Pratite svoje ciljeve odvažno, strpljivo i kreativno. Razvijajte prijateljstva, pomažite se i uvažavajte svoje učitelje i profesore. Od svojih učitelja, nastavnika, profesora i kompletnog obrazovnog sustava imate pravo tražiti najbolje ali i obavezu odgovoriti zalaganjem, upornošću i poštovanjem.

Posebne čestitke upućujemo najmlađim školarcima koji prvi put sjedaju u školske klupe. Nadamo se da će vas kroz cijelo buduće školovanje pratiti izuzetan uspjeh, najbolji rezultati, sreća i zdravlje.

Prvi dan škole  sigurno je jedan od najsretnijih dana vaše mladosti stoga vas pozivamo da taj dan posjetite JU KSC Kakanj jer smo pripremili specijalnu ponudu i bogat program. Prije škole ili poslije nastave pridružite nam se u Caffe baru Europa jer imamo specijalnu ponudu, ukoliko naručite kafu gratis dobijate cedevitu sa okusom narandže ili limuna. Ponuda važi samo u četvrtak 01.09.2016. godine stoga posjetite Caffe bar Europa koji se nalazi u prelijepom ambijentu Parka Doma kulture.

Najljepši dan ćemo upotpuniti i prilikom da pogledate muzejsku izložbu “Kakanj kroz vrijeme” koja će biti postavljena u Parku Doma kulture i naučite nešto više o svom gradu.  U 25 fotografija prikazana je komparacija grada Kaknja iz vremena od prije 100 godina i sada. Svakako su i vrata Muzeja Kaknja uvijek otvorena za sve posjetioce a u Gradskoj galeriji likovnih umjetnosti Kakanj postavljena je izložba slika likovnih umjetnika sa Akademije likovnih umjetnosti iz Sarajeva koju također možete pogledati. Za naše najbolje saradnike dodijeliti ćemo poklone u vidu umjetničkog rada talentovanog umjetnika Edina Šahinovića sa Akademije likovnih umjetnosti iz Sarajeva.

13887058_879585172146715_8742137877228093901_n

Ali to nije sve JU KSC Kakanj vas časti i besplatnim prikazivanjem animiranog filma “Robinson Crusoe” koji će se prikazivati u Domu kulture sa početkom u 20:00 sati.

ROBINSON-CRUSOE-NASLOVNA-938x535

SADRŽAJ FILMA:
Na malom, egzotičnom otoku, papagaj Tuesday živi u raju sa svojim prijateljima. Ipak, Tuesday ne prestaje razmišljati o svijetu izvan otoka. Nakon velike oluje, papagaj i njegovi prijatelji pronalaze nepoznato stvorenje na plaži: Robinsona Crusoea. Papagaj u njemu odmah vidi kartu za odlazak s otoka i otkrivanje, njemu nepoznatog svijeta. Crusoe uskoro postaje svjestan da na pustom otoku može preživjeti samo uz pomoć papagaja i ostalih životinja, a to će biti teško, budući da životinje ne govore „ljudski”.

Svi ste dobrodošli!

Očekujemo vas!

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Posljedni članci