Mlađa grupa Škole glume večeras je imala svoju prvu čitaću probu za novu pozorišnu predstavu

Podijelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Početkom drugog polugodišta u školama, sa radom je nastavila i Škola glume. U subotu 27.01. održan je prvi čas, sa obje grupe, a večeras u maloj sali JU KSC Kakanj, mlađa grupa imala je svoju prvu čitaću probu za predstavu pod nazivom “Doktor Doolittle”, autora Hugh-a Loftinga.

Radnja predstave se dešava u engleskoj mjesto Puddleby on the Marsh na kojoj živi doktor medicine John Dolittle sa sestrom Sarah. Bio je ugledan član društva, na ulici bi ga svi pozdravljali, čak bi mu i psi i vrane prilazili. Bilo je to zato što je doktor jako volio životinje i kod kuće imao puni ljubimaca: zlatne ribice, patke, bijele miševe, zečeve, vjevericu, kravu, konja, kokoši, golubove i mnoge druge. Od ostalih ljudi razlikovalo ga je to što doktor Dolittle nije mario za novac i više je volio društvo napuštenih i bolesnih životinja nego vlastitih sugrađana. Tekst govori o njegovim pustolovinama, događajima i susretima po cijelom svijetu, te pronalasku mirnog i bezbrižnog života, zahvaljući ljubavlju prema životinjama.

Uloge u predstavi će igrati polaznici mlađe grupe Škole glume : Hamza Berbić, Lamija Đokić, Amna Fejzović, Majra Čatić, Ena Delibašić, Delila Šolbić, Sajra Brkić, Katarina Lučić, Melika Haračić, Zehra Šehić, Fatih Haračić, Sara Vehab, Kerim Kadrić, Lejla Sikira i Asja Trako.

Premijera predstave je planirana u aprilu mjesecu.

Sve informacije u vezi Škole glume pratite i dalje na našoj web stranici.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Posljedni članci