NAJAVLJUJEMO: Drugi dan Ramazanskog bajrama u Kaknju veliki koncert grupe “Divanhana”

Podijelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Dugo vremena u Kaknju se nije organizovao koncert povodom Ramazanskog bajrama, stoga se Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj na veliki zahtjev građana odlučila da organizuje koncert grupe “Divanhana”.

Na drugi dan Ramazanskog bajrama mnogobrojni ljubitelji sevdalinke će imati priliku uživati uz ovu nadaleko popularnu grupu koja izvodi tradicionalnu muziku u novim aranžmanima.

Namjera benda je njegovanje i prezentovanje ne samo urbane tradicionalne muzike Bosne i Hercegovine, već i tradicionalne muzike zemalja Balkana, sa posebnim i pažlijivim osvrtom na sevdalinku. Bend je početkom 2009. godine, osnovala grupa mladih studenata na Muzičkoj Akademiji u Sarajevu.

Među novim pjesmama koje su snimili svakako veliki uspjeh među publikom ostvaruju singlovi “Crven fesić” i “Ko se ono brijegom šeće” i “Emina”, a bend učestvuje na festivalima u Mađarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj i Srbiji. Već početkom 2013. godine kreću na veliku evropsku turneju bilježeći izuzetno uspješne koncerte u Švedskoj, Njemačkoj, Češkoj i Turskoj.

Članovi: Naida Čatić (vocal), Neven Tunjić (klavir), Nedžad Mušović (harmonika), Azur Imamović (bas gitara), Rifet Čamdžić (bubanj) i Irfan Tahirović (udaraljke).

Koncert popularne sarajevske grupe „Divanhana“ će se održati u ponedjeljak 26.06.2017. godine u velikoj sali Doma kulture, sa početkom u 20:00 sati.

Više informacija o koncertu ćemo objaviti na službenoj i Facebook stranici JU Kulturno-sportski centar Kakanj.

https://www.youtube.com/watch?v=evkvUNRDE8g

 

Foto: www.divanhana.ba

 JU KSC KAKANJ

 

 

Podijelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Posljedni članci