Počelo takmičenje Liga MZ – Rezultati prvog dana

Podijelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Prvi takmičarski dan u malonogometnoj ligi mjesnih zajednica završen je odigravanjem šeste utakmice prema redosljedu koji je ustanovljen prije dva dana na javnom izvlačenju parova.

Otvaranje Lige održano je u 18,00 sati, a prije toga odigrane su dvije utakmice. Poslije svečanosti otvaranja na programu su bila još četiri susreta.

Tokom svečanog otvaranja, sve što je trerbalo reći o ovogodišnjem takmičenju rakao je glumac Mirza Bajramović, istovremeno proglašavajući takmičenje otvorenim. Naglašena je najvažnija promjena u takmičenju, a riječ je o Kup modelu, pri čemu se formiraju dvije grupe. Jedna je nazvana Sistemom prvoplasiranih, a druga Sistemom drugoplasiranih. U Sistemu prvoplasiranih takmičenje nastavljaju ekipe koje zabilježe pobjede, a u Sistemu drugoplasiranih takmičenje nastavljaju ekipe koje budu bilježile poraze tokom utakmica.

U Sistem prvoplasiranih nakon subotnjeg dijela takkmičenja plasirale su se ekipe mjesnih zajednica: Bukovlje, Dubovo Brdo, Varda II, Zgošća, Bijele vode i Zagrađe.

U sistem drugoplasiranih ekipa poslije odigranih šest utakmica ušle su ekipe mjesnih zajednica: Brnj, Brnjic, Haljinići, Podgora, Kakanj I-Plandište i Čatići.
Evo i rezltata prvog dana takmičenja:
Bukovlje – Brnj 4:1; Brnjic – Dubovo Brdo 0:3; Varda II – Haljinići 2:3 poslije izvođenja penala. U regularnom vremenu rezultat je glasio 1:1; Podgora Zgošća 1:2, Bijele Vode – Kakanj I Plandište 4:2 i Čatići – Zagrađe 3:4, poslije penala, dok je u regularnom vremenu bilo 0:0.

Sve utakmice subotnjeg programa odigrane su sportski i u granicama fer i korektnog nadmetanja. Pet golova postignuto je u prvoj utakmici Bukovlje – Brnj, ukupno pet, a rezultat je glasio 4 : 1. Zanimljivo je da su na ovo utakmici po dva gola za pobjednika postigli igrači: Husein Musić i Nermin Bajrić. Imali su po tri stopostotne prilike a iskoristili su po dvije. Nermin Bajrić je postigao dva gola u 55 sekundi.

Najviše golova sa penala viđeno je u utakmici Čatići – Zagrađe.Ukupno sedam. Nakon što je u regularnom toku utakmica završena rezultatom 0:0, pristupilo se izvođenju penala. Za Čatiće su pogodili: Sedin i Haris Krivokapa i Alden Strika. Dok su za Zagrađe strijelci sa penala bili: Adnan Karzić, Ahmedin Begić, Almedin Begić i Sedin Sarač. Četvrti šut sa penala ekipa iz Čatića izvodila je dva puta, jer se golman Kumbara pomjerao ispred gol crte prije sudijskog zvižduka. Interesantno je da ni u ponovljenom penalu, Čatićani preko Amela Karzića nisu postigli gol.
Najbrži gol prvog dana Lige mjesnih zajednica postignut je u utakmici Bijele Vode-Kakanj I Plandište postigao ej u 32 sekundi utakmice Amel Škulj. Vidjeli smo i jedno golmansko istrčavanje kada je Selim Fejzić golman Zgošće istrčao do centra i pucao pogodivši prečku vratara Podgore.

Najefikasniji su bili igrači Bijelih Voda i Plandišta jer su ukupno, u regularnom toku postigli šest golova.
Takmičenje se nastavlja u nedjelju 8. Aprila, kada se sastaju ekipe mjesnih zajednica: Pope – Doboj; Kaknj I – Seoce, Krševac – Bilješevo, Brežani – Nažbilj i Slapnica – Modrinje.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Posljedni članci