Polaznice kursa krojenja i šivenja JU KSC Kakanj predstavljaju svoje kreacije na prvoj kakanjskoj noći mode

Podijelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Dugi niz godina u Javnoj ustanovi Kulturno-sportski centar Kakanj organizuje se kurs krojenja i šivenja gdje prijavljene polaznice izučavaju jedan od najkorisnijih zanata.

Prijavljene polaznice kursa krojenja i šivenja u JU KSC Kakanj imaju priliku pohađati tri stepena kursa gdje nakon stećenog znanja one već same znaju da koriste šivaću mašinu i samim time postaju kreatori vlastitog stila.

Neke od njih će stečeno znanje i vještine iskoristiti za potrebe svoje porodice, neke će to iskoristiti za jačanje kućnog budžeta, a neke će možda i registrirati djelatnost, a sve zajedno će na osnovu stečenog znanja biti konkurentnije na tržištu radne snage.

Dokaz tome jeste učešće na prvoj kakanjskoj noći mode koja nosi naziv “Kakanj Fashion Night” gdje će polaznice, njih 10 predstaviti publici kreacije koje su same dizajnirale i skrojile. Provodeći sate u lijepoj i ugodnoj atmosferi Gradske galerije likovnih umjetnosti gdje su se časovi održavali stekle su znanje koje je na nivou jedne modne revije.

Mira Šišić koja je dugi niz godina saradnica Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj (JU KSC) i predavač na kursu izrazila je veliko zadovoljstvo zbog postignutih rezultata.

“Kad uspijete da drugom prenesete svoje znanje onda je to divan osjećaj” navela je Mira Šišić te dodaje da je na njenim časovima uvijek vesela i energična atmosfera sa malo teorije i puno praktičnog rada.

Polaznice kursa će na kakanjskoj noći mode predstaviti 13 modela koji su nastali na prvom i drugom stepenu i to suknje, haljine, tunike, helanke i mantile. Na trećem stepenu kursa polaznice su naučile šivati čak sve odijevne predmete.

“Kakanj Fashion Night idealna je prilika za sve nas da pokažemo koje smo to tehnike savladale odnosno da demonstriramo šta smo naučile na kursu. Ovih dana sve smo bile mnogo uzbuđene zbog same činjenice da ćemo imati priliku učestvovati na modnoj reviji, to je za nas velika stvar i jedva čekamo petak da vidimo kako će sve to izgledati i da čujemo komentare”, istakla je jedna od polaznica kursa krojenja i šivenja.

Podsjećamo da će se KFN (Kakanj Fashion Night) održati u petak 23.12.2016. godine u Domu kulture sa početkom u 19,00 sati a ulaz na događaj je slobodan.

Organizator projekta Kakanj Fashion Night je JU KSC Kakanj, partneri projekta su Ka Mreža i Cinderella Fashion a medijski pokrovitelji su NTV IC Kakanj, Radio Kakanj i informativni web portali Kakanjlive.com, Kakanj-x.com i Kakanjinfo.com.

KFN će se tradiocionalno održavati svake godine sa različitim učesnicima odnosno kakanjskim dizajnerima a pružit će se prilika i dizajnerima iz drugih gradova da budu dio ove modne priče.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Posljedni članci