Za svakoga ponešto – Bogata i raznovrsna sedmica u JU KSC Kakanj završena takmičenjem Liga MZ “Kakanj 2017”

Podijelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Mjesec april u Javnoj ustanovi Kulturno-sportski centar Kakanj izuzetno je bogat raznovrsnim događajima i programima, kako smo i najavili u našem rasporedu.

Bogata aprilska sedmica počela je sa veoma zanimljivim filmovima i to “Ričard roda” i popularni hit “Ljepotica i zvijer” u kojima je publika imala priliku uživati u ponedjeljak 03.04.2017. godine. Već naredni dan u Domu kulture premijerno je prikazan dokumentarni film o Fudbalskom klubu Mladost pod nazivom “Bosanski Hoffenheim”, autora Jasenka Korjenića. U srijedu je u velikoj sali Doma kulture publika imala priliku uživati na gala koncertu JU Osnovne muzičke škole Zenica i Udruženja “Dječija nota”.

U petak je odigrana pozorišna predstava Saše Pantića “Kad voljim, voljim”, upriličena je tribina i izložba mladih inovatora na temu “Mladi i stvaralaštvo” te utakmica između OK “Kakanj 78” i MOK “Radnik” iz Bijeljine u Sportskoj dvorani KSC Kakanj. U subotu je počelo državno prvenstvo BiH u kuglanju, odigrana je pozorišna predstava “Nanin softa” a u Sportskoj dvorani je odigrana košarkaška utakmica između KK “Kakanj” – KK “Bosna Royal” Sarajevo.

Danas je u Sportskoj dvorani u Kaknju održan finalni turnir Prve lige Federacije BiH za odbojkašice, na kojem su učešće uzele ekipe ŽOK “Kakanj, OK “Gradina-Herceg” Srebrenik i OK “Turbina” Jablanica. Odbojkašice Kaknja na današnjem turniru plasirale su se u Superligu!

Nastavljeno je i državno prvenstvo BiH u kuglanju a upriličena je i dodjela medalja za održano ekipno takmičenje u kuglanju. Također, održana je rukometna utakmica između RK “Kakanj” i RK “Krivaja” Zavidovići koja je okončana rezultatom 50:26.

Ova veoma uspješna i raznovrsna aprilska sedmica završena je takmičenjem Liga mjesnih zajednica “Kakanj 2017” koja svake nedjelje okuplja veliki broj naših građana koji bodre svoje favorit ekipe.

Pozivamo vas da i dalje u ovako velikom broju pratite aktivnosti i događaje u JU Kulturno-sportski centar Kakanj.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Posljedni članci