Danas će Muzej Kaknja posjetiti učenici STŠ “Kemal Kapetanović” / Mjesec ratnih godina

Podijelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

15.03.2018. godine: I danas će se u Muzeju Kaknja održati čas historije u sklopu projekta “Mjesec ratnih godina”. U pitanju je 38. po redu čas. Napominjemo da je projekat počeo 19.02.2018. godine i gotovo svakodnevno organizujemo časove na kojima su predavači ratni komandanti i kustos muzeja. Ratni komandanti Munir Karahodžić i Fahrudin Aletović dosad su predavali, govorili o ratu, a pretežno priče i anegdote sa ratnog fronta koje su učenicima vrlo zanimljive.

Danas će Muzej Kaknja posjetiti tri odjeljenja učenika iz STŠ “Kemal Kapetanović” u 12:40 h, 13:30 sati i u 14:20 sati. Poziv za sve zainteresirane je otvoren, stoga ukoliko želite prijaviti svoj dolazak ili dolazak određene grupe pozovite 032/771-920. Prisustvo časovima historije je besplatno.

U Muzeju Kaknja trenutno se nalaze gostujuće izložbe iz Historijskog muzeja BiH, Fonda memorijala Skupštine Kantona Sarajevo i Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti. U pitanju su izložbe pod nazivom “Lični predmeti iz opkoljenog grada” i “Ratni dnevnici – Svjedočanstva života” koje su dodatno obogaćene ličnim predmetima građana Kaknja koji su Muzeju Kaknja odgovorili na javni poziv i donirali lične predmete iz rata.

Prilikom posjete učenici imaju priliku da pogledaju navedene izložbe i na taj način lakše shvate predavanja i historiju.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Posljedni članci