Usvojeno na Općinskom vijeću – Kupovina ugostiteljskog objekta na Ponijerima

Podijelite:

Preuzeto sa oficijelne stranice načelnika Općine Kakanj Aldina Šljive

Dana 16.09.2020. godine usvojena je još jedna vrlo značajna Odluka – to je kupovina ugostiteljskog objekta na Ponijerima koji se nalazi uz Ski centar (ugostiteljski objekat Primus sa dvorištem, koji već duži niz godina nije u funkciji).

Nakon što smo uradili led rasvjeta na 80% područja ovog vikend naselja, osvijetlili ski stazu za noćno skijanje, omogućili organizovan odvoz otpada sa Ponijera (istina da ovu aktivnost treba proširiti i podići na viši nivo), a Ministarstvo ZDK se obavezalo asfaltirati regionalnu cestu koja prolazi kroz Ponijere prema Zavidovićima, danas je vijeće dalo saglasnost za nabavku ugostiteljskog objekta Primus na Ponijerima koji će upotpuniti sadržaje te omogućiti veću iskorištenost ovog izletišta (pripreme za sportske klubove, ekskurzije za učenike, edukacije, seminare..).

U narednih par dana će biti upriličeno potpisivanje Ugovora sa vlasnicima objekta sa dvorištem, a plan je da se objekat ustupi na upravljanje i korištenje JU KSC Kakanj kako bi proširili svoju ponudu i upotpunili sadržaje na Ponijerima.

Obezbijeđeno je u ovoj godini i 50.000KM iz ZDK za uređenje ovog objekta što nam realno daje mogućnost da ćemo novi objekat moći iskoristiti u tekućoj zimskoj sezoni.

Danas je Komisija ispred ZDK izlazila na teren zbog davanja saglasnosti na sječu šume za sankalište – iskreno se nadamo da će operativa biti riješena do zimske sezone.#VolimPonijere

Podijelite:

Posljedni članci