Počeo 9. ciklus Škole glume – Dodijeljene diplome za sezonu 2016/2017

Podijelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Danas je u maloj sali JU KSC Kakanj održan uvodni čas Škole glume na kojem su prisustvovali dir. JU KSC Kakanj Aldin Šljivo, voditelj Škole glume Miroljub Mijatović, saradnik za scenske djelatnosti Mirza Bajramović, stari polaznici i novi.

Dir. Aldin Šljivo u svom uvodnom obraćanju poželio je dobrodošlicu novim polaznicima koji su izrazili želju da budu dio ovog kreativnog tima i čestitao polaznicima koji su već duži vremenski period članovi Škole glume.

“Ovo je 9. po redu ciklus pozorišno-edukativnog programa Škola glume, koji se realizuje u saradnji sa BNP-om Zenica. Novitet u Školi glume je da će se osim subote, radionice održavati i u toku radne sedmice, spram dogovora polaznika i rukovoditelja Škole glume. U mjesecu aprilu kao rezultat Škole glume očekujemo premijere dvije pozorišne predstave i to za mlađu i za stariju grupu polaznika. Također, ove godine smo se opredijelili da napravimo klub Dramskog studija gdje će biti prisutni stariji članovi Škole glume koji će imati zaduženja u našoj Ustanovi. Volio bih da polaznici budu što više prisutni na časovima, da budete aktivni i da što više naučite”  naveo je direktor JU KSC Kakanj.

“Povećavamo količinu vremena provedenog skupa u Školi glume. Energiju ćemo usmjeriti na kreiranje novogodišnjeg programa, rad na novim predstavama i na radionice. U novogodišnjem programu će biti i mali i veliki. Provođenje radnje od početka do kraja je ono na šta ćemo posvetiti posebmu pažnju, naveo je voditelj Škole glume Miroljub Mijatović.

Nakon obraćanja uslijedila je dodjela diploma za sezonu 2016/2017., diplome su uručili Miroljub Mijatović i Aldin Šljivo.

Ovom prilikom čestitamo polaznicima Škole glume a novim članovima želimo iskrenu dobrodošlicu u naš kreativni tim.

JU KSC KAKANJ

 

Podijelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Posljedni članci