U sklopu Evropske manifestacije Noć teatra u Domu kulture Kakanj zakazano igranje predstave “Emigranti”

Podijelite:

Zakazano je još jedno gostovanje pozorišne predstave “Emigranti”, koja je nastala u produkciji Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj (JU KSC). Dana 24.11.2018. godine pomenuta predstava bit će odigrana u Domu kulture Kakanj sa početkom u 19:00 sati, a u sklopu Evropske manifestacije Noć teatra.

I ove, devete godine po redu, Noć teatra BiH potvrđuje da se radi o umjetničkom projektu u kojem uživaju svi koji žive kulturu (izvođači, muzičari, scenski djelatnici i ostali profesionalci), a posebno gledatelji koji u ovoj noći dobiju više nego drugih teatarskih večeri (besplatne ulaznice, prateći programi, ulaznice po promotivnim cijenama, priliku da obiđu i upoznaju se sa pozorišnim prostorijama, i sl.). Noć teatra integrira Bosnu i Hercegovinu i njene teatarske organizacije u jedinstvenu evrosku porodicu kulture i teatra. Posjećenost na programima prethodnih osam godina
bila je iznad svih očekivanja u 21-om bh. gradu i mjestu, te u 65 institucija širom BiH, a ideja je da se uspješnost ove noći preslika i na svaku drugu teatarsku noć u godini, osobito u manje razvijenim kulturnim sredinama.

Ovo je događanje i noć otvorenih vrata kada je moguće teatarske prostore vidjeti iz druge vizure, upoznati se sa scenskim prostorima, glumačkim garderobama, tonskim i rasvjetnim kabinama, šminkernicama, magacinima kostima i rekvizite, slikarnicom, radionicama i slično.

Ukoliko ste propustili izvođenje predstave “Emigranti”, pozivamo vas da dođete i uživate u predstavi.

Predstava na ljudski i autentičan način obrađuje temu odlaska i napuštanja rodne zemlje koja danas uveliko muči Bosnu i Hercegovinu.

Drama Emigranti poljskog pisca Slavomira Mrožeka spada u red klasika moderne evropske drame, a njena aktuelnost je veoma primjetna u današnjem svijetu, naročito u našem okruženju. Predstava “Emigranti” je šesta po redu profesionalna predstava u produkciji JU KSC Kakanj i 44. po redu predstava Dramskog studija Kakanj.

Uloge: Mirza Mušija i Mirza Bajramović

Režija: Hari Šečić

Ulaz: 5 KM

Produkcija: JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci