25. novembar Dan državnosti BiH: Šta će biti u ponudi suvenirnice?

Podijelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Kazandžija Pašo Bajramović iz Kaknja svoj život je posvetio izradi predmeta od bakra. Zanat je naslijedio od svojih roditelja, a izradom eksponata Starog mosta od bakra pomjerio je granice u onome što voli raditi. U svojoj kućnoj radionici pravi sve predmete od bakra koji su ukras ili za svakodnevnu upotrebu. Za svoju dušu napravio je i eksponat Starog mosta od bakra koji izlaže po sajmovima koje posjećuje širom Bosne i Hercegovine.

b_161112037

25. novembra Dana državnosti BiH, na svečanom otvaranju suvenirnice u Muzeju Kaknja, Kakanjac Pašo Bajramović će izlagati svoje radove koji će biti u ponudi sa ostalim muzejskim suvenirima.

Naši građani će imati priliku da pogledaju i čuveni eksponat Starog mosta koji će neko vrijeme biti izložen u Muzeju Kaknja.

eksponat

Šta će biti u ponudi suvenirnice?

U suvenirnici će biti u ponudi muzejski suveniri na kojima su oslikani nacionalni spomenici Općine Kakanj, različite rukotvorine na kojima su prikazane zanimljivosti, znamenitosti i bogato historijsko naslijeđe koje su izrađivane različitim tehnikama poput bakroreza, drvoobrade, dekupaž tehnikom, oslikavanjem na staklu i sl.

Napominjemo da je zvanično otvaranje suvenirnice u petak 25.novembra Dana državnosti BiH u Muzeju Kaknja, sa početkom u 16,00 sati.

Pozivamo naše građane da budu dio ove lijepe priče!

15085528_1011958698931662_8593070386099459877_n

JU KSC KAKANJ

 

Podijelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Posljedni članci