Amel Tuka iznenadio mališane u Omladinskom centru povodom obilježavanja Svjetskog dana pješaka

Podijelite:

Povodom Svjetskog dana pješaka JU za kulturu i obrazovanje Kakanj organizovala je okrugli stol i posebnu akciju pod nazivom VOLIM HODANJE. U Omladinskom centru danas je održano predavanje o značaju pješačenja sa zdravstvenog aspekta, koje je održao doc.dr. Ibrahim Aličković. Predavanje je bilo upriličeno za mališane iz JU za predškolski odgoj i obrazovanje “Mladost”. Okruglom stolu su pristvovali i predstavnici PS Kakanj na čelu sa Tamarom Delibašić.

Ovaj cjelokupni program u saradnji sa Domom zdravlja  i PS Kakanj, JU za kulturu i obrazovanje  je ovaj dan posvetila najmlađima te time doprinijela i obilježavanju “Dječije nedjelje”. Prisutnima se obratio i direktor Ustanove gosp. Aldin Šljivo i ukazao na značaj propagiranja saobraćajne kulture u našem gradu s posebnim akcentom na prava koja imaju mališani te ujedno najavio i početak rada na novoj pozorišnoj predstavi “Pazi zebra” u koprodukciji JU za kulturu i obrazovanje Kakanj i BNP Zenica koja je namijenjena upravo ovoj populaciji. Važno je napomenuti da je predstavu finansijski podržala Vlada ZE-DO kantona iz sredstava namijenjenih za obilježavanje “Dječije nedjelje”. Premijerno izvođenje predstave planirano je početkom novembra tekuće godine.

Posebno iznenađenje svim prisutnima bio je dolazak najuspješnijeg bosanskohercegovačkog atletičara Amela Tuke. Naše mališane obradovalo je njegovo prisustvo koje je krunisano zajedničkom fotografijom.

Okrugli stol je završen defileom svih prisutnih ulicama grada do JU za predškolski odgoj i obrazovanje “Mladost” Kakanj.

Podijelite:

Posljedni članci