Centralni dnevnik emitovan uživo iz Doma kulture Kakanj

Podijelite:

U petak 22.decembra 2017.godine FACE Televizija uživo je iz Kaknja od 18:45 sati, iz velike sale Doma kulture, emitirala Centralni dnevnik, jednu od najgledanijih informativnih emisija u BiH.

U emisiji se govorilo o brojnim temama, a centralna tema bila je rudaranje u Kaknju, obzirom da je 21.decembra Dan rudara. U emisiji je bilo riječi o kakanjskom rudarstvu, kakanjskoj privredi, uspješnom kakanjskom sportu, kulturno-historijskim znamenitostima…

“…ono što je zamrlo u velikom, nije u malom gradu. Kultura, umjetnost, muzej, muzika, historija, mali gradovi su velika čuda, a veliki gradovi se samo čude koliko su veliki”, rekao je u najavi emitiranja Centralnog dnevnika iz Kaknja Senad Hadžifejzović, urednik i voditelj emisije i osnivač FACE TV.

Gosti CD-a bili su načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra, kakanjski privrednik Mensur Mušija, a obavljen je razgovor i sa gostima iz prvog reda, Kasimom Alajbegovićem, direktorom RMU Kakanj, Enverom Merdićem, direktorom TE Kakanj i Izudinom Neimarlijom, tehničkim direktorom TC Kakanj.

Pet dana trajalo je pripremanje priloga za emisiju, tom prilikom upriličena je posjeta u jamu Begići, snimljen je prilog u Kraljevskom gradu Bobovac, Kraljevoj Sutjesci i u Muzeju Kaknja.

Izuzetno veliko interesovanje i velika posjeta u Domu kulture tokom snimanja Centralnog dnevnika.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci