Danas je u maloj sali JU KSC Kakanj upriličena konferencija za medije povodom manifestacije “Dani Zaima Muzaferije”

Podijelite:

Obavještavamo građane da je danas u maloj sali JU KSC Kakanj upriličena konferencija za medije na kojoj je predstavljen progra, XV manifestacije “Dani Zaima Muzaferije” 2018.”Dani Zaima Muzaferije”.

Prisutnim medijima govorili su predsjednik UO Udruženja “As Tragovi” Visoko Rasim Kadić, dir. JU KSC Kakanj Aldin Šljivo i dir. Zavičajnog muzeja Visoko Elvedin Šabanović.

“Ideja nam je bila da održimo konferenciju i u Kaknju, i evo već drugu godinu organizujemo dio programa manifestacije u Kaknju. Ove godine ćemo organizovati jednu od tri postavke slika Mehmeda Klepe, akademskog slikara iz Visokog u povodou 40. godišnjice njegovog rada. Ova izložba slika predstavlja centralni događaj manifestacije. Ovu manifestaciju započeli smo s namjerom da Zaim može jednom umrijeti, ovozemaljskom smrću, ali nikako ne može da umre dva puta. Ne može da umre time što će nestati iz naših sjećanja, naših života – rekao je Kadić, dodavši da se već 15 godina manifestacija organizuje u novembru kada je Zaim Muzaferija “otišao s ovoga svijeta i ostavio djelo da živi na ovom svijetu”.

U svom obraćanju medijima direktor Aldin Šljivo poručio je sljedeće: “Općina Kakanj drugu godinu zaredom podržava kulturnu manifestaciju “Dani Zaima Muzaferije ”. Prošle godine je to učinjeno na način da smo imali gostovanje pozorišne predstave “Nesporazum” u Domu kulture Kakanj na koju je ulaz bio besplatan. Dakle cilj je da se dio programskih sadržaja Manifestacije koja se od 2003. godine obilježava u čast velikog glumca Zaima Muzaferije, uz finansijsku podršku Općine Kakanj, dislocira i u naš grad te da našoj publici poklonimo besplatne kulturne događaje koji pripadaju ovoj manifestaciji. Svake godine se u sklopu ove manifestacije građanima ponude  promocije, razne izložbe, pozorišne predstave, okrugli stolovi itd. Ove godine imamo zakazanu izložbu akademskog slikara Mehmeda Klepe iz Visokog koja će biti predstavljena u Gradskoj galeriji likovnih umjetnosti Kakanj u četvrtak 29.11.2018. godine sa početkom u 18:00 sati. Našim sugrađanima će biti ukazana prilika da pogledaju oko 20 eksponata, uglavnom akrilik na platnu. Mehmed Klepo od 1978. godine član je Udruženja likovnih umjetnika BiH, a član je i Udruženja likovnih umjetnika ZDK-a, stoga će nam biti čast da izložimo njegovu samostalnu izložbu u Kaknju”.

Pozivamo naše sugrađane da nam se pridruže na ovoj izložbi u Gradskoj likovnoj galeriji Kakanj.

Izložba će biti dostupna javnosti deset dana od dana otvorenja.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci