Danas novogodišnja premijera  predstave „Eko eko“ Škole glume – Ulaz besplatan

Podijelite:

U Kaknju će i ove godine biti organiziran lijep i sadržajan novogodišnji program. Jedan od događaja je i novogodišnja premijera  predstave „Eko eko“ Škole glume JU KSC Kakanj koja će biti upriličena u nedjelju 30. decembra 2018. godine u Domu kulture Kakanj, sa početkom u 13:00 sati.

Autor teksta pomenute predstave je “Hrvoje Hitrec”, koja sadrži elemente naučne fantastike, a likovi u predstavi kroz humor i komične situacije akcenat stavljaju na problem zagađenja okoliša. Svjesni situacije da se planeta Zemlja uveliko bori sa različitim nečistoćama, smećem, industrijskim i tehnološkim otpadom, što itekako doprinosi lošoj ekologiji, stoga je misija, cilj i zadatak naših najmlađih glumaca da svoje vršnjake uči o bitnosti i važnosti ekologije, te čistog okoliša na Zemlji.

U predstavi glume: Majra Ćatić, Sajra Čehajić, Ema Čehajić, Lamija Đokić, Melika Haračić, Fatih Haračić, Delila Šolbić, Nerma Šolbić, Amna Fejzović, Lejla Rajkić, Nedžma Sikira, Sajra Brkić, Ena Delibašić, Faris Čizmić, Hamza Berbić, Kerim Kadrić, Lejla Sikira, Lamija Tukić i Asja Trako.

Ulaz na predstavu je besplatan! Svi su dobrodošli!

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci