Danas počinje Liga MZ – Svečano otvaranje takmičenja zakazano u 18:00 sati

Podijelite:

Danas počinje Liga mjesnih zajednica
Kao dio programa za obilježavanje 8. aprila, Dana oslobođenja Kaknja u Drugom svjetskom ratu i 15. aprila Dana Kaknja i Dana Armije RBiH koju organizuje Javna ustanova Kulturno sportski centar.

Prva utakmica se igra danas u 17:00 sati, a svečano otvorenje zakazano je u 18:00 sati. Ovogodišnje takmičenje Liga mjesnih zajednice svečano će proglasiti otvorenim načelnik Općine Kakanj Nermin Mandra. Sve posjetioce očekuje dobra igra, zabava kao i postrojavanje svih ekipa učesnica.

Poslije pozitivnih iskustava koja su zabilježena u prošlogodišnjem malonogometnom takmičenju „Liga mjesnih zajednica 2017“, u Javnoj ustanovi KSC Kakanj i Sportskom savezu Općine Kakanj odlučili su se i ove godine organizirati isto takmičenje. Od 36 mjesnih zajednica, za takmičenje se prijavilo 32 ekipe iz 30 mjesnih zajednica. Kakanj 1 i Varda imale su pravo prijaviti po dvije ekipe zato što na području ovih mjesnih zajednica živi preko dvije hiljade stanovnika.

“U odnosu na prošlu godinu, izmjenjen je sistem takmičenja. U ovoj sezoni neće biti takmičenja po grupama, čime se smanjuju takmičarske zloupotrebe. Uveden je Kup sistem takmičenja, u kojem pobjednici idu dalje i nastavljaju takmičenje kao pobjedničke ekipe. Tako će se ova takmičarska grupa zvati „Pobjednici“ (prvoplasirani). Ekipe koje budu poražene, formiraju drugu grupu u kojoj nastavljaju takmičenje, a skupina će nositi naziv „Luzeri“ (drugoplasirani)”istakao je u svom obraćanju prisutnima dir. JU KSC Kakanj Aldin Šljivo.

Novina za „Ligu mjesnih zajednica 2018“ je održavanje takmičenja u dvije vremenske faze. Prva, proljetna faza počinje u subotu 7.4.2018. godine, a druga je planirana u septembru.
Otvaranje Lige zakazano je u subotu u 18,00 sati i taj dan će biti odigrano šest utakmica. Sastat će se ekipe: Bukovlje – Brnj, Brnjic – Dubovo Brdo, Varda II – Haljinići, Podgora- Zgošća, Bijele Vode – Kakanj 1 Plandište i Čatići – Zagrađe.
U nedjelju, 8. aprila sastaju se: Pope – Doboj, Kaknj 1 – Seoce, Krševac – Bilješevo, Brežani – Nažbilj i Slapnica – Modrinje.
Prvi dio takmičenja završava 13. maja, a utakmice će se igrati subotom i nedjeljom. Povodom početka lige održana je Press konferencija na kojoj su govorili direktor JU KSC Kakanj Aldin Šljivo, predsjednik Sportskog saveza Općine Kakanj Samir Lušija i član Organizacionog odbora Marin Mijač. Velikom broju prisutnih predstavnika mjesnih zajednica su govorili u sistemu takmičenja, o prošlogodišnjim iskustvima i pozvali svih 350 učesnika, malonogometaša, da se fer i korektno bore, ali i da se druže i iskoriste priliku za rekreaciju i upražnjavanje sadržaja za zdraviji život u kakanjskoj sportskoj dvorani.
“Budžet za ovogodišnju ligu je oko osam hiljada maraka. Dio je već iskorišten za nabavku sportskih majica svim takmičarima, a svaka ekipa može prijaviti 12 takmičara. Generalni pokrovitelj i sponzor Lige je Općina Kakanj” zaključio je dir. JU KSC Kakanj.

Pozivamo publiku da nam se pridruže 07.aprila u Sportskoj dvorani KSC Kakanj na otvaranju takmičenja. Prva utakmica se igra u 17:00 sati, a svečano otvaranje Lige zakazano je u 18:00 sati.

Hvala medijima na interesovanju za ovaj projekat!

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci