Danas u Domu kulture zakazano igranje pozorišne predstave “Mali princ” povodom obilježavanja Dječije nedjelje

Podijelite:

Obavještavamo građane da će danas 04.10.2017. godine biti odigrana pozorišna predstava pod nazivom, „Mali princ“, Antoine de Saint-Exupéry-a u kojoj glumi starija grupa polaznika „Škole glume“. Predstava će biti odigrana u dva termina i to u 12:00 sati i u 13:00 sati.

Škola glume ove godine obuhvatila je drugačiji, odnosno ozbiljniji pristup radu na sadržajima, a koji su vezani za proces nastajanja pozorišne predstave “Mali princ”. Vježbama iz govora, glume, scenskog pokreta, tehnike glasa, ove godine je obuhvatao i rad na analizi sadržaja iz poetskog i proznog materijala, a s ciljem da polaznici steknu naviku razvijanja pozorišne logike i značenju govorne radnje, spram koncepta i postavke „Malog princa“.

Predstava se bavi dječakom, tinejdžerom, koji se pokušava uklopiti u društvo u kome živimo danas. Mali princ se tokom svoga putovanja upoznaje sa likovima koji će u konačnici formirati njegovu ličnost, nudeći mu različite ideje, pouke koje predstavljaju i životne vodilje za svaku mladu osobu. Naravno da se u predstavi nalaze i svi prepoznatljivi elementi sa kojima se danas često mladi ljudi susreću, a sve sa ciljem da se izbore za svoja mišljenja i prava.  U predstavi je zastupljeno jako puno scenskog pokreta kao i savremene muzike te video uradaka koji će biti projecirani za vrijeme predstave.

U predstavi igraju: Irma Numanović, Armin Šolbić, Ines Delibašić, Saša Vasiljević, Emin Brkić, Ena Sikira, Hana Bjelopoljak, Amer Javoraš, Elma Kubura, Aida Vehabović, Ajla Husika, Merjem Kulović, Ema Hasagić i Mejrema Selimović .

Režiju za predstavu potpisuje Miroljub Mijatović, a asistent režije je Mirza Bajramović.

Na predstavi će biti prisutni učenici OŠ “Hamdija Kreševljaković”, “Mula Mustafa Bašeskija” i učenici OŠ “15.april”.

Cijena ulaznice za pozorišnu predstavu “Mali princ” iznosi 2 KM! Pozivamo svu zainteresovanu djecu da nam se pridruže. Karte se kupuju na biletarnici Doma kulture.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci