Danas u maloj sali JU KSC Kakanj proglašenje najboljih literarnih radova i dodjela nagrada

Podijelite:

Javnim konkursom pozvali smo tri starosne skupine koje su pisale na tri predviđene teme, u zavisnosti od perioda života u kojem su bili kada ih je zadesio rat.
1. … – 1978. godište – „Pismo muzeju – Priče sa ratnog fronta“ (nagrada za prvu kategoriju knjiga “Bosansko kraljevstvo”)


2. 1978 – 1990. godište – „Pismo muzeju – Djetinjstvo u ratu“ (Knjiga “Stećci bosanski stil”)


3. 1990 . godište – … – „Pismo muzeju – Moje viđenje rata“ (nagrada je knjiga Jasminka Halilovića pod nazivom “Djetinjstvo u ratu” + 5 nagrada i izlet u Sarajevo

Za treću kategoriju nagrada je knjiga Jasminka Halilovića “Djetinjstvo u ratu” i 15 gratis ulaznica koje je obezbijedio Muzej ratnog djetinjstva.

Literarni konkurs „Pismo muzeju – Moje iskustvo rata“ je konkurs kojeg je organizovala JU Kulturno-sportski centar Kakanj odjeljenje – Muzej Kaknja. Zamišljen je kao nadmetanje za najbolji literarni rad na tri predviđene teme: „Priče sa ratnog fronta“, Djetinjstvo u ratu“, Moje viđenje rata“.
• U vremenskom periodu od 19. februara do 31. marta 2018. godine, koliko je trajao konkurs, pristigla su ukupno 24 literarna rada. Svi pristigli radovi su odgovorili uslovima konkursa i žiri je pristupio razmatranju njihove vrijednosti.

Proglašenje najboljih literarnih radova i dodjela nagrada bit će upriličena u petak 13.04.2018. godine u maloj sali povodom Dana općine Kakanj.

Zahvaljujemo se svima koji su bili dio projekta “Mjesec ratnih godina” i svima koji su uložili trud i napisali nam literarni rad.

Radujemo se našem skorom druženju.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci