Danas upriličena posjeta na Ivničko-zagradsku Gradinu i nekropolu stećaka

Podijelite:

Danas je upriličena posjeta na Ivničko-zagradsku gradinu i nekropolu stećaka. JU KSC Kakanj posvetila je veliku pažnju Vidikovcu kako ga mnogi posjetioci u posljednje vrijeme nazivaju. S ovog vrha pruža se prekrasan panoramski pogled na Kakanj, ali i na okolna sela. Prošle godine, postavljen je jarbol i na njemu zastava Bosne i Hercegovine dimenzija 4×2.
Današnjom posjetom uočeno je da je zastava Bosne i Hercegovine nestala (najvjerovatnije ukradena što predstavlja krivično djelo), da je ograda oštećena, drvene klupe i stolovi su ostećeni, zaštitna ograda je presječena, a putokazi dotrajali.

JU KSC Kakanj će ovaj mjesec organizovati još jednu akciju čišćenja pomenute lokacije i pokušati dovesti u što bolje stanje ovu atraktivnu lokacije koja je u zadnje vrijeme sve popularnija za izlete i posjete.

Ovom prilikom apelujemo na sve koji posjećuju Vidikovac i nekropolu stećaka da ostavljaju prostor uređenim onako kako ga i zateknu te da povedu još bolju brigu o našem kulturnom blagu i sačuvaju ovu atraktivnu lokaciju. @ Kakanj

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci