Današnji dan u JU KSC Kakanj obilježen radionicama, Školom glume, gostovanjem na FTV-u, premijerom radio drame Aladin, utakmici omladinskih selekcija i pobjedom odbojkaša Kaknja

Podijelite:

Danas 18.11.2017. godine u JU KSC Kakanj održane su mnogobrojne aktivnosti. Ovu subotu svakako možemo nazvati veselom subotom! Od 10:00 ujutro su se održavale kreativne radionice u sklopu Evropske noći teatra pod nazivom “Igrom od samozaborava” u Omladinskom centru.

U maloj sali održani su časovi Škole glume za mlađu i stariju grupu polaznika koji su oduševljeni vježbama koje rade, a danas je nekoliko polaznika imalo zadatak da daju izjavu za medije što također spada u plan i program Škole glume. Novitet ove godine jeste što stariji polaznici asistiraju voditelju škole u radu sa mlađim polaznicima.

U Sportskoj dvorani KSC Kakanj održana utakmica između KK Kakanj i KK TEN iz Zenice.

Također, danas od 17:00 sati ljubitelji pozorišta imali su priliku da uživaju u premijernom slušanju radio drame “Aladin” koja je također jedan od sadržaja Evropske noći teatra. Javno slušanje radio drame upriličeno je u maloj sali JU KSC Kakanj.

Također, danas od 17:30 sati dir. JU KSC Kakanj bio je gost uživo u emisiji Federacija plus na Federalnoj televiziji povodom osvjetljavanja ski staze u Ski centru Ponijeri te povodom turističkih potencijala grada Kaknja. Kompletan prilog gostovanja na FTV-u može se pogledati na Facebook stranici JU KSC Kakanj.

Danas je nastavljan projekat “Popis stećaka na području općine Kakanj”, stručni tim je išao u obilazak nekropola na lokalitetu Veliki Trnovci i Slapnica. Kompletan izvještaj pročitajte na našoj web stranici u odjeljku “nekropole”.

I za kraj dana naši odbojkaši obradovali su nas pobjedom protiv HOK Domaljevac rezultatom od 3:1. Utakmica je odigrana u Sportskoj dvorani KSC Kakanj.

 

Podijelite:

Posljedni članci