Detaljniji izvještaj za prvi dan takmičenja u malom nogometu “Biznis liga Kakanj 2019”

Podijelite:

U nedjelju 10. marta zvanično je počelo takmičenje u malom nogometu “Biznis liga Kakanj 2019”, koje će biti održavano svake nedjelje u Sportskoj dvorani KSC Kakanj do 28.aprila tekuće godine.

Prvi dan turnira obilježen je zabavom, dobrom sportskom ponašanju i odličnom igrom ekipa. Odigrano je ukupno osam utakmica, a upriličeno je i zvanično otvorenje takmičenja. Takmičenje je otvorio dir. JU KSC Mirza Mušija.

MKF Partner – MKF Lider  2:3

Takmičenje je počelo sjajnom utakmicom između ekipa MKF Partner i MKF Lider.  Slavila je ekipa MKF Lider sa rezultatom 2:3. Rizah Omanović (MKF Lider) u prvih dvadeset sekundi postigao je pogodak, dok je dva gola postigao Senad Omanović MKF Lider). Iz ekipe MKF Partner golove su postigli Adnan Husrep i Ajdin Peco. Zabilježena su ukupno tri timska prekršaja.

Tvornica cementa – Enikon 3:2

Takmičenje je nastavljeno duelom između ekipa Tvornica cementa Kakanj i Enikon d.o.o. Kakanj. Bolja je bila ekipa Tvornica cementa Kakanj. Za ekipu TC golove su postigli Emir Murtić, Emil Piljug i Irnes Bašić. Za ekipu Enikon golove su postigli Arnel Gadžun i Adnan Kozlo. Ekipa Enikon imala je čak pet timskih prekršaja u ovom duelu dok je TC Kakanj imala četiri timska prekršaja. Žuti karton dodijeljen je igraču Adnanu Kozli.

Policija – Moj san 0(3):0(1)

Veoma zanimljiv duel koji je završio neodlučenim rezultatom, regularni dio utakmice završen je rezultatom 0:0. Konačan rezultat ovog meča nakon izvođenja penala glasio je 3:1 za ekipu Policija. Golove su postigli Sifet Delić, Saša Spasojević i Amer Durmić iz ekipe Policije. Za ekipu Moj san gol je postigao Eldin Murtić. Žute kartone “zaradili” su Amer Hrustanović, Osman Kićo i Amer Durmić iz Policije, dok su iz ekipe Moj san žute kartone dobili Eldin Murić i Haris Moeragić. Policija je imala ukupno 3 timska prekršaja, dok je ekipa Moj san imala čak šest timskih prekršaja.

Delta Petrol – Elektrodistribucija 0:6 

Ekipa Elektrodistrubucija imala je stopostotni učinak nakon meča sa ekipom Delta Petrol sa visokih šest postignutih pogodaka. Golove su postigli Haris Hinović (dva gola), Samir Imamović, Amar Hrvić, Bakir Plasto i Adnan Mlinarić. Timskih prekršaja bilo je ukupno 3 za Delta petrol i dva za ekipu Elektrodistribucija. U ovom susretu žutih kartona nije bilo.

DSM TRADE – Kakanj Petrol/Sim Komerc 1:3

U ovom susretu bolja je bila ekipa Kakanj petrol/Sim komerc koji su slavili rezultatom od 1:3. Golove su postigli Edvin Ćosić (dva gola) i Semir Vranduklija. Za ekipu DSM trade pogodak je postigao Armin Alagić. Utakmica je obilježena fer i korektnom igrom, zabilježena su dva timska prekršaja (Kakanj petrol/Sim komerc) i jedan timski prekršaj za DSM trade.

Diskont Prim – Pekar Delibašić 1:4

U ovom susretu snage su odmjerile ekipe Diskont Prim i Pekar Delibašić koji je na kraju slavio pobjedu. Golove su postigli Nermin Bajrić (1) i Haris Đuđo (3 gola), za ekipu Diskont Prim pogodak je postigao Dinko Karić. Ekipe su imale po 4 timska prekršaja. Žuti karton dobio je Dinko Karić (Diskont prim) i Ajdin Čelebić (Pekar Delibašić).

Neimax Visoko – Tiron 0(1):0(2)

Još jedan duel završen sa neriješenim rezultatom. Nakon penala slavili su igrači ekipe Tiron. Golove su postigli Nermin Tiro i Adis Jašarspahić, a za ekipu Neimax iz Visokog gol je postigao Adnan Neimarlija. Obje ekipe imale su po 4 timska prekršaja. Žuti kartoni su dodijeljeni za Adisa Jašarspahića i Nermina Tiru iz ekipe Tiron, a iz ekipe Neimax Visoko žute kartone su “zaradili” Ramiz Helja i Adis Puščulović.

RMU Kakanj – MGM Farm 1:0

Ekipa RMU Kakanj savladala je ekipu MGM Farm sa rezultatom 1:0. Pobjednički pogodak postigao je Asmir Terzić. Igrač Aziz Bitić iz ekipe RMU Kakanj dobio je žuti karton, ekipa je imala 4 timska prekršaja, dok je MGM Farm imala samo jedan timski prekršaj.

JU KSC KAKANJ

 

 

Podijelite:

Posljedni članci