Dva profi meča obilježila Noć borilačkih vještina

Podijelite:

Dva profi meča obilježila Noć borilačkih vještina

Dva profesionalna bokserska meča u okviru Noći borilačkih vještina, bila su posebno interesantna i dinamična. Bili su to nastupi u okviru jedne borbe žena i jedne borbe u kojoj je nastupao domaći takmičar, Kakanjac Nerdin Fejzović.

Bokserski duel između Fejzovića i njegovog protivnika iz Srbije Zlatka Janjića i prije večerašnje revije bio je označen kao spetakl. Tako je i bilo. Međutim spektaklu nedostajala je publika da bi bio potpunu u skladu sa ovom ocjenom. Borci se nisu štedili, zato je odluka sudija 2:1 potpuno razumljiva jer su i Janjić i Fejzović pokazali sav raskoš svog umijeća i talenta. Šteta što se ovaj ali i ostali mečevi nisu mogli održati u Parku prijateljstva, gdje bi pod vedrim nebom sigurno bilo puno, puno više gledalaca.Ipak malobrojna publika navijala je za Fejzovića kao da je dvorana krcata domaćom publikom. Nerdin je uzvrati na najbolji mogući način. U jednom trenutku njegov se protivnik našao na podu, ali je sudija meča smatrao da je i klizava podloga u jednom od uglova ringa doprinijela tom padu. Pehare za pobjednika i poraženog, poslije šest rundi, u ovom meču uručio je predsjednik Boskerskog saveza BiH Zaim Numanović.

Borba u kojoj su „muški“ boksovale dvije žene bila je bespoštedna. Ni jedna ni druga nisu štedile snagu, upornost, umijeće, udarce svih vrsta. Meč u šest rundi jednoglasnom odlukom sudija, između Jasmine Merdić (BiH) i Stanislave Sinovec (Srbija) završio je pobjedom bokserke iz Tešnja. Pehare na kraju meča dodjelio je predsjednik Sportskog saveza Općine Kakanj Samir Lušija.

U drugoj borbi večeri nastupio je Enid Numanović iz Banovića, bosanskohercegovački šampion i bokser koji ima zavidne rezultate izvan granica BiH. U trećoj rundi, svoj meč je završio poslavši na pod boksera iz Hrvatske Ivana Jukića.

Nikola Mančić (Srbija) i Nenad Pešić (Srbija), otvorili su večerašnju boksersku reviju, i završili meč nerješenim rezultatom.

Ahmed Spahić(KBC Warrior Kakanj) i Irnes Ćosić (KBC Warrior Kakanj), u kategoriji do 63 kilograma vodili su izjednačeno borbu u meču koji je najavljen kao sparing borba. Na kraju nije bilo pobjednika. Završeno je nerješeno.

U kategoriji do 33 kg, Kenan Smaka(KBC Warrior Kakanj) bio je, odlukom sudija bolji u meču protiv Hamze Mahmića (Pasa Team Zenica).
U kategoriji do 60 kg Midhat Smaka(KBC Warrior Kakanj) i Rašid Šaranović (Steelfighter Zenica) završili su borbu nerješenim rezultatom.
Amar Heganović(KBC Warrior Kakanj) u kategoriji do 70 kg bio je bolji od Sedada Klisue (Steelfighter Zenica). U istoj kategoriji Abdulah Ademi (KBC Warrior Kakanj) i Hamza Smriko (Steelfighter Zenica) završili su meč bez pobjednika-nerješeno.

Uoči revije boksa mladi borci tekvando i džudo klubova iz Kaknja i Zenice demonstirali su svoje vještine, a nama još jednom preostaje da komnstatujemo kako je prava šteta što ovoj reviji boksa nioje prisustvovalo više gledalaca.

JU KSC Kakanj

Podijelite:

Posljedni članci