Edis Merdić pobjednik Talent show-a 2015 (uzrast do 14 godina)

Podijelite:

U velikoj sali Doma kulture. 7.5.2015.god. održana je, sada već tradicionalna manifestacija JU za kulturu i obrazovanje Kakanj, „Talent show 2015“, uzrasta do 14 godina. Nakon što je obavljena audicija po osnovnim školama na području Općine Kakanj, 12 najboljih  kandidata, po vlastitom odabiru pjesama predstavili su se mnogobrojnoj kakanjskoj publici, koja je još jednom podržala i prepoznala značaj ovog projekta.

Publika

Žiri u sastavu: Naida Bešlagić – učesnica show-a „Zvezde Granda“; Mirza Mušija – akademski glumac i koordinator za kulturu JU za kulturu i obrazovanje Kakanj i prof. iz „Srednje muzičke škole“ u Zenici Arnes Bajramović, su odlučili da je pobjednik  ovogodišnjeg takmičenja „Talent show 2015“ Edis Merdić. Drugo mjesto pripalo je Adiju Begiću, a www.medicinesure.com – home page treće Belmi Šljivo. Pobjednici ovogodišnje manifestacije su osvojili novčane nagrade, kao i priliku da nastupaju na velikom koncertu u sklopu kulturno-sportske manifestacije „Kakanjski dani “.

Talent show 7.5.
EminaNaši specijalni gosti : Naida Bešlagić, Emina Bajtarević (prošlogodišnja pobjednica Talent show-a) i Perica Ramljak (gitarista AlterVala), Ana Marija Tomić i Adin Šolbić (kakanjske muzičke nade) učinili su ovu noć posebnijom.

Projekat JU za kulturu i obrazovanje Kakanj, „Talent show“, već godinama na jednom mjestu okuplja omladinu koja je željna da pokaže svoj talenat, te ih na taj način usmjerava na ono što je najbolje za njih, priprema teren za ono što ih čeka ukoliko se odluče baviti pjevanjem, plesom ili glumom, a najbolji primjeri za to su Denial Ahmetović Deni i Amar Jašarspahić Gile, koji su svoje prve muzičke korake napravili upravo na „Talent show-u“, a danas su poznati pjevači u regionu i šire.
Ovom prilikom se zahvaljujemo svima koji su pomogli da ova manifestacija i dalje živi, prvenstveno našim sponzorima : ZDK, Općina Kakanj, Tvornica cementa Kakanj, Optički studio Bjelopoljak, ADS marketi, Nova trgovina-S, Trgošped, IK banka, kao i našim medijskim pokroviteljima : NTV IC Kakanj, Radio Kakanj, te portalima Kakanj X, Kakanj Live i Kaportal.

JU za kulturu i obrazovanje Kakanj vas poziva da dođete u četvrtak (14.05.2015. godine u 19,30 sati) u Dom kulture kada će nastupati kandidati starosne dobi od 14 godina.

I mjestoII mjesto

 

 

 

 

III mjesto

Podijelite:

Posljedni članci