Ekipa EL-HA nekretnine Visoko pobjednik Novogodišnjeg turnira u malom nogometu “Kakanj 2018”

Podijelite:

Večeras je u Sportskoj dvorani KSC Kakanj nastavljeno takmičenje u malom nogometu “Kakanj 2018”.

Turnir se održavao u Sportskoj dvorani Javne ustanove „Kulturno-sportski centar“ Kakanj u periodu od 17.12. – 22.12.2018.godine u poslijepodnevnim satima. Cilj Novogodišnjeg turnira u malom nogometu je promovisanje sporta, kao zdravog načina života i vrednovanje sportskog i takmičarskog duha. Vrijednost organizacije kompletnog projekta je oko 10.000 KM. Kotizacije koje uplate ekipe učesnice turnira se u kompletnom iznosu dodijele kroz nagrade.

Ekipa koja je osvojila prvo mjesto za nagradu je dobila 4.000 KM, drugo mjesto 1.000 KM i treće mjesto 500 KM. Dodijeljene su i nagrade za najboljeg igrača, najboljeg strijelca i golmana.

Ove godine učešće je prijavilo ukupno 16 ekipa kako iz Kaknja tako i iz Zenice, Visokog, Iijaša, Vogošće, Sarajeva i Olova.

Generalni pokrovitelj turnira je Općina Kakanj.

Zlatni sponzori: Tvornica cementa i Market Crvena Jabuka

Sponzor: GMS Sport Vitez – Joma

Prvo mjesto osvojila je ekipa El-Ha Nekretnine d.o.o. Visoko. Nagradu za prvo mjesto uručio je v.d. načelnika Općine Kakanj Aldin Šljivo.

Drugo mjesto osvojila je ekipa MNK Sajmir Vogošća Tihovići. Nagradu za drugo mjesto uručio je vd. direktora JU KSC Kakanj Mirza Mušija.

Treće mjesto osvojila je ekipa MNK Samirće Visoko.Nagradu za treće mjesto uručio je predsjednik Organizacionog odbora Marin Mijač.

Najbolji strijelac takmičenja je Sulejman Salkić iz MNK Calp Zenica. Nagradu najboljem strijelcu uručila je direktorica poslovnice Crvena jabuka (Zlatni sponzor turnira) gđa. Emina Mušija.

Najbolji igrač turnira je Anel Radmilović El-Ha nekretnine Visoko. Nagradu je uručio tehnički direktor TC Kakanj (Zlatni sponzor turnira) Izudin Neimarlija.

Najbolji golman je Aldin Beganović MNK Sajmir Vogošća Tihovići. Nagradu je uručio šef odjela za opće poslove u JU KSC Kakanj Nihad Tukić.

Hvala svima koji su učestvovali u ovom prazniku sporta, hvala publici koja je ovih šest dana pratila takmičenje i hvala medijima koji su izvještavali za vrijeme turnira. Hvala i fudbalerima veteranima  i KUD- u Dikan i Ansamblu narodnih igara te KRG Pirueta.

JU KSC KAKANJ

 

Podijelite:

Posljedni članci