Fantastična ženska ekipa iz predstave “Prst” zabavlja publiku u Kaknju – JU KSC Kakanj i MIZ Kakanj časte sve zainteresovane gratis ulaznicama

Podijelite:

Pozorišna predstava “Prst” (SARTR) bit će odigrana u velikoj sali Doma kulture Kakanj u četvrtak 15.03.2018. godine sa početkom u 18:15 sati.

“Prst” je jedan od najboljih savremenih društveno-angažiranih tekstova napisanih u našoj regiji, a autorica je kosovska autorica Doruntina Basha. Sama priča nije vezana isključivo za Kosovo, već za cijeli prostor Balkana, a njena univerzalnost komunicira i dalje, te se odnosi na aktuelno pitanje pozicije žena u savremenom društvu.

U kontekstu novije historije i patrijarhalnih odnosa ona na veoma uvjerljiv način prikazuje život dvije žene, svekrve i snahe, koje ne mogu više živjeti skupa, ali ni jedna bez druge. Predstava budi emocije, a također i prepoznavanje jer su odnosi rivalstva i međusobnih optuživanja svekrve i snahe, neovisno od njihove specifične situacije, tipični za šire prostore Balkana. U priči bez patetike, sa suptilnom dozom humora i ironije i tačnom psihološkom slikom likova fantastična ženska ekipa napravila je predstavu koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Predstava je realizirana u produkciji Sarajevskog ratnog teatra, a uz podršku Američke ambasade u Sarajevu, te u partnerstvu sa forumZFD u BiH (Civilna Mirovna Služba) i Fondacijom Publika.

U predstavi igraju: Selma Alispahić, Amila Terzimehić i Ana-Mia Milić. Budući da je mjesec kad se slavi žena JU KSC Kakanj i MIZ Kakanj časte sve zainteresovane besplatnim ulazom na predstavu u kojoj glumi odlična ženska ekipa.

Svi su dobrodošli.

Ulaz besplatan!

ORGANIZATORI: JU KSC KAKANJ/MIZ KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci