Filozofski fakultet Univerziteta u Sarajevu se odazvao na poziv “Doniraj knjige za biblioteku Muzeja Kaknja”

Podijelite:

Nabavna politika prikupljanja knjižnog fonda stručne biblioteke u Muzeju Kaknja realizovala se formom molbe za saradnju koju je Muzej Kaknja uputio svim relevantnim institucijama i organizacijama sličnog ili istog karaktera djelovanja. Na osnovu pozitivnih odgovora iz mnogobrojnih institucija BiH te poklonjenih stručnih izdanja bibliotečki fundus danas se zaključuje na više 1 000 bibliotečkih jedinica.

Filozofski fakultet Univerziteta u Sarajevu odazvao se našoj molbi za saradnju i tom prilikom danas je izvršen prijem većeg dijela publikacija koje se sada nalaze nalaze u stručnoj biblioteci Muzeja Kaknja.

Kao što smo spomenuli navedena aktivnost rezultat je upućene molbe za saradnju u ime Muzeja Kaknja svim relevantnim institucijama u Bosni i Hercegovini. U narednom periodu težnja Muzeja Kaknja bit će ozbiljan pristup sistematskom i planskom bogaćenju biblioteke, odnosno rad na poboljšavanju njene nabavne politike.

Ovom prilikom se zahvaljujemo Filozofskom fakultetu na poklonjenim izdanjima koja će krasiti police biblioteke u Muzeju Kaknja.

Danas su uručene zahvalnice i za druge institucije u Sarajevu koje su ranije donirale mnogobrojna izdanja za stručnu biblioteku.

Napominjemo da je predviđena automatizacija (elektronizacija podataka) stručno obrađene muzejske bibliotečke građe. Shodno tome bit će uspostavljene  kartice za knjige  i kartice za njene članove.

Još jednom pozivamo sve organizacije i institucije da ukoliko posjeduju stručnu literaturu koja bi mogla koristiti za potrebe muzejske biblioteke da nas kontaktiraju na broj telefona 032/771-920 ili putem e-maila juksckakanj@ksckakanj.ba.

JU KSC KAKANJ

 

Podijelite:

Posljedni članci