FINALE ZA POŽELJETI: MZ Zgošća i MZ Pope pobjednici ovogodišnjeg turnira u malom nogometu Liga MZ Kakanj 2018.

Podijelite:

Danas je u Sportskoj dvorani KSC Kakanj održano finale takmičenja u malom nogometu Liga mjesnih zajednica 2018. i to u dva sistema, i to sistem A (prvoplasirani) i sistem B (drugoplasirani), a u organizaciji JU KSC Kakanj.

Nakon odigranih utakmica dobili smo dva pobjednika ovogodišnjeg takmičenja, i to MZ ZGOŠĆA iz sistema prvoplasiranih i MZ POPE iz sistema drugoplasiranih.

Po završetku utakmica uslijedila je i dodjela nagrada, i to:

Najbolji igrač je Armin Alagić kojem je nagradu uručio koordinator općih poslova Nihad Tukić, a u pitanju je plaketa i diploma.

Najbolji golman je Ajdin Čelebić kojem je također uručena plaketa i diploma.

Najbolji srijelac je Sajdin Bečar (6 golova) kojem je uručena plaketa i diploma, a nagradu je uručio saradnik za sportske djelatnosti Irfan Hasagić.

U sistemu B sastale su se ekipe MZ Pope i MZ Varda. Bolji su bili igrači MZ Pope sa rezultatom 3:2 i time su postali pobjednici sistema B (drugoplasiranih). ČESTITAMO

Nagradu je uručio koordinator odjela za sportske djelatnosti i održavanje Marin Mijač a u pitanju su pehar, diplome, medalje i garnitura dresova za svakog igrača.

U sistemu A sastale su se ekipe MZ Zgošća i MZ Donji Kakanj. Ekipa MZ Donji Kakanj je imala pobjedu u rukama 1 minut do kraja utakmice. Nakon 6 prekršaja koje je načinila ekipa MZ D.Kakanj, Alagić Armin je iz penala postigao pogodak za MZ Zgošću i time su izborili penale. Rezultat nakon regularnog dijela takmičenja je glasio 2:2, te se pristupilo izvođenju penala. Bolji su bili igrači MZ Zgošća sa rezultatom od 6:5 nakon penala.

Igračima MZ Zgošća koji su pobjednici ovogodišnjeg takmičenja u malom nogometu Liga MZ Kakanj nagrade je uručio dir. Aldin Šljivo, a u pitanju su pehar, diplome, medalje i trenerke za svakog igrača.

Čestitamo pobjednicima i svim učesnicima kojima se ovom prilikom zahvaljujemo što su bili dio ovog sportskog projekta.

Hvala i medijima na ukazanoj podršci i hvala publici koja je bodrila i pružala podršku sa tribina.

JU KSC KAKANJ

 

Podijelite:

Posljedni članci