Finalni rezultati i rezime Novogodišnjeg turnira u malom nogometu – Sajmir Vogošća osvajač turnira

Podijelite:

Tradicionalni malonogometni novogodišnji turnir koji je počeo u ponedjeljak 26.12.2016. godine održavao se u Sportskoj dvorani KSC Kakanj 5 dana zbog velikog broja prijavljenih ekipa.

Na malonogometni novogodišnji turniru ove godine učešće je prijavilo ukupno 24 ekipa i to iz Kaknja, Visokog, Ilijaša, Zenice, Sarajeva i Vogošće a odigrano je ukupno 49 utakmica, a tri utakmice su registrovane službenim rezultatom 3:0, po propozicijama takmičenja.

Podsjećamo prva faza takmičenja igrala se u šest grupa po četiri ekipe. Druga faza takmičenja počela je u četvrtak 29. decembra kada su formirane četiri grupe po tri ekipe. U polufinale uspjele su se plasirati ekipe: EL-HA nekretnine Visoko, Zamm MC Sarajevo, Sajmir Vogošća i Asocijacija mladih SDA ZDK.

Večeras je odigrana prva polufinalna utakmica između ekipa EL-HA nekretnine Visoko i ZAMM MC Sarajevo a završena je rezultatom 3:0 za ekipu Zamm MC Sarajevo koja je ujedno bila prva ekipa koja se večeras uspjela plasirati u finale. Druga polufinalna utakmica odigrana je između ekipa Sajmir Vogošća i Asocijacija mladih SDA ZDK a okončana je rezultatom 4:1 za Sajmir Vogošća i to je ujedno bila druga ekipa koja se uspjela plasirati u finale. Zbog dobrovoljnog odustanka ekipe EL-HA nekretnine i nedovoljnog broja registriranih igrača, treće mjesto je bez odigrane utakmice pripalo ekipi Asocijacije mladih SDA ZDK.

Pored borbe za prva tri mjesta zanimljiva je bila i borba za najboljeg igrača, najboljeg golgetera i najboljeg golmana. U zabavnom dijelu takmičenja izabrali smo najboljeg golmana tako što smo nakon polufinala organizovali penale i golman koji je odbranio najviše golova ponio je titulu najboljeg golmana. Golman koji je odbranio najviše golova i samim tim ponio titulu najboljeg je Mirsad Žunić iz ekipe Zamm MC Sarajevo a uručena mu je zahvalnica i plaketa. Publiku je prilikom nadmetanja za najboljeg golmana turnira zabavljao beatbox-er Kakanjac Denis Deskaj.

Najbolji strijelac novogodišnjeg turnira u malom nogometu je Dido Ramić iz ekipe Mendo i raja, sa 10 postignutih pogodaka, a titulu najboljeg igrača ponio je igrač ekipe Sajmir Vogošća Mahir Karić.

Drugo mjesto Novogodišnjeg turnira u malom nogometu osvojila je ekipa Zamm MC Sarajevo kojoj je pripala zahvalnica za učešće i novčana nagrada u iznosu od 1.000 KM.

Prvo mjesto Novogodišnjeg turnira zasluženo je osvojila ekipa koja je pokazala zrelu, organizovanu i korektnu igru  Sajmir iz Vogošće. Pobjedniku turnira je pripala zahvalnica, pehar i novčana nagrada u iznosu od 2. 000 KM.

Natjecanje je proteklo bez problema, nije bilo povrijeđenih igrača. Publika je koreketno navijala i bodrila nogometaše, a ekipe su igrale fer i korektno. Brojka od 800 gledatelja, gotovo na svakoj utakmici je potvrda interesovanja ljubitelja malog nogometa za Novogodišnji turnir “Kakanj 2016.” i potreba da  Općina Kakanj zaslužuje ovakvu sportsku manifestaciju, naveo je direktor JU KSC Kakanj Aldin Šljivo a u razgovoru sa sportskim radnicima, novinarima i gostima iz drugih gradova, dobili smo informacije da je riječ o vjerovatno najkvalitetnijem organizovanom turniru u FBiH.

Na kraju, zahvaljujemo se prijavljenim ekipama i publici koja je neumorno svaku noć bodrila svoje omiljene ekipe.

Do naredne godine!

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci