Govor direktora JU KSC Kakanj u ime organizacionog odbora Lige MZ “Kakanj 2017”

Podijelite:

Na dodjeli nagrada nakon završnice takmičenja Liga mjesnih zajednica “Kakanj 2017” prisutnima se u ime organizacionog odbora obratio dir. Aldin Šljivo. U nastavku pročitajte šta je rekao!

„Hvala svima koji su nas pratili u protekla 3 mjeseca koliko je Liga MZ trajala,  kao što znate sve utakmice su odigrane u Sportskoj dvorani KSC Kakanj.

Ovo je veliki projekat ne samo za KSC kao organizatora ovog takmičenja, nego za cijelu Općinu. Okupiti na jednom mjestu predstavnika iz 35 Mjesnih zajednica od ukupno 38 koliko ih ima na području naše općine i s njima provoditi vikende kroz natjecanje u nogometu je veliki projekat kojeg smo se i mi sami pribojavali i na samom početku bili skeptični da će uspjeti.

Podsjetit ću vas da su prve utakmice odigrane 19. februara tekuće godine kada smo upriličili svečano otvaranje Lige uz smotru svih ekipa – njih 35 sa 12 igrača što je na terenu brojalo 420 igrača plus predsjendici MZ. Cilje je prije svega bio okupiti što veći broj predstavnika MZ sa područja naše općine kako bi se svi zajedno zabavili uz sport, druženje i zabavu. Smatram da smo ovaj cilj i ispunili obzirom da su sve utakmice odigrane bez većih prekidai pretjerano grubih startova, a to potvrđuje i činjenica da je od 76 odigranih utakmica dodijeljeno 10tak crvenih kartona, a postignuto oko 200 pogodatka.

U ime svih učesnika želim se zahvaliti općini Kakanj i Sportskom savezu općine koji su obezbijedili finansijsku podršku da bi svi učesnici besplatno nastupili na ovom turniru. Vrijednost samog projekta je koštala cca 7000KM bez troškova sale i osoblja JU koje se trudilo da maksimalno udovolji vašim zahtjevima, pa ste mogli primjetiti da nismo angažovali zaštitarku agenciju nego su naši ljudi bili u ulozi redara, da je naše osoblje vodilo evidenciju tokom utakmica na semaforu, te za zapisničkim stolom, da smo maksimalno posvetili pažnju marketingu za ovu ligu i promovisali svaku ekipu. Nadam se da sve to primjećujete jer nas umore komentari pojedinaca sa zahtjevima za nove sudije itd.

Smatram da smo svi dali maksimum da sve ovo protekne u najboljem redu i time ste nam dali obavezu da ovaj projekat zaživi i naredne godine – možda u nekoj drugoj sportskoj disciplini ali vidjet ćemo.

Na kraju želim se zahvaliti predsjednicima MZ, pogotovo onima koji su stalno bili prisutni uz svoje ekipe tokom takmičenja ali i publici koja je vjerno svake nedjelje bodrila svoje favorite.“

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci