Hit komedija”A gde su kokoške” iz Beograda gostuje u Domu kulture

Podijelite:

Predstava “A gde su kokoške” autorski projekat Monike Romić i Tatjane Kecman gostovat će ovog mjeseca u u Velikoj sali Doma kulture u Kaknju, tačnije u srijedu 14. oktobra 2015. godine u 19:30 sati.

Ova predstava je nastala prije četiri godine kao nezavisan projekt, premijerno je izvedena u UK “Vuk Karadžić” u Beogradu, gdje se i igrala sve vrijeme na redovnom repertoaru. Vremenom je postala jedna od najpopularnijih predstava u Beogradu. Poseban šarm ovoj predstavi daje muzika popularne Tijane Dapčević, koja ponekad gostuje kao glumica u navedenoj predstavi.
Priča je bazirana na istinitim događajima, govori o borbi glumica kako da prebrode periode bez angažmana.
Dvije glumice nakon odigrane posljednje predstave u sezoni, razmišljaju o tome kako preživjeti dugo, toplo ljeto. Treba platiti račune, treba jesti…. Kriza je, nema se, ne može se, kase su prazne, budžeti nula, plaće nema, a sponzora ni od korova, troškovi su ogromni, teško je , preteško, crnoooo, da crnje ne može biti , svjetska kriza….. I one odluče da stave tačku! Same će napraviti predstavu na brzaka, da ne košta, uz pomoć štapa i kanapa i da se zaradi uz neki još neviđeni marketinški trik.
Autorice predstave navode da je priča inspirirana istinitim događajima.
“Satkana je od autentičnih situacija u kojima se glumac, bez stalnog angažmana, očajnički bori za opstanak na sceni. U prvom dijelu procesa smo na papir stavljale priče iz glumačke i pozorišne stvarnosti. Te priče smo improvizacijom pretvorile u scene, dramaturški uvezane u pletenicu koja vodi gledaoca kroz tragikomične situacije do potpune katarze. Ovom predstavom mi ne propagiramo, već na paradoksalan način, kritikujemo ovakvu vrstu pozorišnog stvaralaštva”, kazala je jedna od autorica, Tatjana Kecman, inače rođena Bišćanka koja je do odlaska na studije u Beograd živjela u Sarajevu.
Pozivamo sve ljubitelje pozorišne umjetnosti da zajedno sa nama budu dio ove interesantne priče.

 

 

 

 

Podijelite:

Posljedni članci