Humanitarna izložba slika u Gradskoj galeriji likovnih umjetnosti

Podijelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Obavještavamo građane da će se povodom 25. novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine održati izložba slika Udruženja „Duga“ u Gradskoj galeriji likovnih umjetnosti, sa početkom u 17,00 sati.

Na izložbi će biti predstavljene  slike prodajnog karaktera, tako da će svi zainteresovani imati priliku da kupe željenu sliku sa cijenama koje će biti prilagođene kupcima.

Posjetioci će imati priliku da vide slike koje su nastale na likovnoj koloniji organizovanoj na Kulturno-sportskoj manifestaciji „Kakanjski dani 2016.“ i likovnoj koloniji organizovanoj u okviru Kulturno-sportske manifestacije „Kakanjski dani“ 2014. godine.

Likovna kolonija na Kakanjskim danima je jedan od sadržaja koji redovno prati ovu manifestaciju. Koliko je Kakanjskih dana toliko je i Likovnih kolonija iza kojih su članovi Udruženja Duga, sa Nerminom Kozlom.

Slike sa ovih kolonija, uvijek završe u nekoj humanitarnoj akciji i tako će biti i ovoga puta. Domaći slikari i njihovi gosti iz Sarajeva, Drvara, Travnika, dva dana su radili kakanjske, bosanskohercegovačke i motive prirode, uz maksimalnu potporu Općine Kakanj.

U ponudi će biti oko 50 slika rađene tehnikama ulje na platnu, skril, svila i grafika.

Bitno je napomenuti da će novac od prodatih slika biti usmjeren u humanitarne svrhe i to za Udruženje  roditelja i djece sa posebnim potrebama “Proljeće Kakanj”.

Pozivamo naše građane da podrže izložbu slika.

JU KSC KAKANJ

 

Podijelite:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest

Posljedni članci