Idemo u kino / Animirana avantura “Bijeli očnjak” u Domu kulture Kakanj – ULAZ BESPLATAN

Podijelite:

Animirani “Bijeli Očnjak” temeljen je na književnom klasiku Jacka Londona. Djeci će s lakoćom iz perspektive znatiželjnog i hrabrog mješanca psa i vuka predočiti avanturistički duh divlje Amerike na snježnom sjeveru. Film je stilski neobičan i podsjeća na video igru oslikanu vodenim bojama, pa je time ujedno bliskiji djeci.

Za razliku od većine animiranih filmova, ovdje životinje ne pričaju i tempo je smiren, pa se puno moćnije prenosi poruka o utjecaju ljudskog ponašanja na životinje. Ljudsko nasilje je neizbježan dio knjige, pa tako i filma, no iako je radi dječje publike prikazano suzdržano, moglo bi biti previše zastrašujuće osjetljivijoj i mlađoj djeci.

Ovo nije disneyevski film koji prikazuje steriliziranu stvarnost, već surovost našeg svijeta u kojem ipak postoje ljudi sa srcem. Poput Bijelog Očnjaka i djeca se od malih nogu mogu naučiti kako se odnositi s poštovanjem prema drugima. Upravo zato postoje ovakve bezvremenske priče koje roditeljima pomažu u prenošenju životnih poruka.

Za roditelje: Kako je film temeljen na klasiku Jacka Londona, roditelje bi to lako moglo podsjetiti na djetinjstvo uz knjigu. Također je zrelijeg sadržaja i nema brzi tempo poput većine ostalih animiranih filmova.

Nasilje: Nasilje ovdje ne postoji samo zato što je to trend u dječjim filmovima. U “Bijelom Očnjaku“ je nasilje neophodno da bi se prenijela poruka kako ljudski svijet zna biti brutalniji od životinjskog.

Rječnik: Primjeren je djeci.

Tempo: Tempo je lagan, pridonosi atmosferi i realističnosti filma. Također omogućuje bolju koncentraciju na detalje u gestama životinja, što je neophodno budući da se ne izražavaju ljudskim jezikom.

Nakon što je odvojen od svoje majke još kao mladunče, Bijeli Očnjak je na svom životnom putu naučio važne životne lekcije. Prvo ga je odgajao Grey Beaver, vođa plemena iz Yukona. Tamo je naučio kako se odnositi s poštovanjem prema drugima, kako biti vođa i kako voljeti druge. Međutim, sve se mijenja kada ga uzima zločesti trgovac Beauty Smith, koji ga uvodi u okrutan svijet borbe pasa. Kada biva spašen od dragog para, Bijeli Očnjak će morati naučiti savladati svoje divlje instinkte i biti njihov prijatelj…

Animirani film “Bijeli očnjak” bit će prikazan u Domu kulture u nedjelju 14.10.2018. godine sa početkom u 19:00 sati.

Ulaz je BESPLATAN!

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci