IFET: Pozorišna predstava “Još si zelen” u Domu kulture

Podijelite:

U sklopu Internacionalnog festivala edukativnog teatra u Domu kulture u Kaknju bit će odigrana pozorišna predstava “Još si zelen” u četvrtak 01.12.2016. godine sa početkom u 18,00 sati.

„… ako dobro slušate i gledate, vidjet ćete i čuti da je sve oko nas živo, samo neki još uvijek spavaju, a neki su budni…“
Ovim riječima kreće se u avanturu nazvanu „Još si zelen!“
Predstava je nastala kao želja za buđenjem gotovo svih vrsta lutaka u jednoj predstavi. Lutkarski varijetet je danas već skoro potpuno zaboravljena kazališna forma, a nekoć je uživala veliki interes male i velike publike.

Lutkarstvo ne poznaje granice i ono što nam se u životu čini nemogućim u lutkarstvu je moguće. Predstava nastoji prikazati lutke, ali i kazališne i životne mogućnosti i vrijednosti. Intencija je bila upoznati djecu i odrasle s raznim lutkarskim tehnikama i vrstama lutaka te lutkarstvom provesti publiku kroz svevremensku priču o životu, mašti i djetinjstvu.

Priča govori o starom glumcu Fritzu von Puppentotu koji vodi malo putujuće kazalište po dalekom svijetu i izvodi svoju popularnu predstavu. Ono što ga razlikuje od drugih glumaca je to što ima neobičnu moć, on zna čarobnu riječ kojom može probuditi i uspavati baš sve na ovom svijetu. Na sceni se izmjenjuju smiješni operni pjevači, krotitelji divljih zvijeri, lude koke i još mnogo toga. No, nije sve bajno, kad svi izgube vjeru u njega, Puppentot ostaje bespomoćan, a pomoć se javlja gdje je najmanje očekuje.

I veliki su nekad bili zeleni, a zeleni će postati veliki čim im se pruži prilika. OPREZ! Kad postaneš veliki, pazi da u srcu ostaneš bar malo zelen. Zabavnije je.

ULAZ: 2 KM
predstava Gradskog kazališta „Zorin dom“ iz Karlovca
autorski projekt
režija i tekst: Peđa Gvozdić i Giulio Settimo
izrada lutaka: Giulio Settimo, Peđa Gvozdić i Vanja Gvozdić
glume: Peđa Gvozdić i Giulio Settimo
JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci