Imamo pet sretnih dobitnika ulaznica za predstavu “Savršen kroj” koja je na repertoaru u srijedu 28.02.

Podijelite:

Nakon što smo organizovali nagradnu igru kako bismo naše pratioce obradovali gratis ulaznicama za pozorišnu predstavu “Savršen kroj” imamo sretne dobitnike. Nakon što smo izvršili unos u alat random.org imena 73 učesnika, najviše sreće su imali:

  1. Alma Čeliković
  2. Amila Kusić
  3. Vildana Tursum
  4. Džana Čobo
  5. Sabida Marušić

Čestitamo sretnim dobitnicima i zahvaljujemo se svima na učešću. Navedeni učesnici osvojili su po jednu ulaznicu koju mogu preuzeti na dan predstave na biletarnici Doma kulture neposredno prije ulaska u salu.

Pozorišna predstava “Savršen kroj” će biti odigrana 28.02.2018. godine u Domu kulture Kakanj sa početkom u 19:30h.
Rezervacije ulaznica: 032/771-929
Cijena ulaznice: 5 KM

„Savršeni kroj“ je duhovita komedija o gorkim tranzacijskim iskustvima ljudi na Balkanu. Dešava se uoči Nove godine kada beskrupulozni biznismen Marko Milun dođe do krojača Svetislava Šnajdera kako bi zakrpio pantalone koje su mu pukle na ulici. Naizgled banalan susret pretvara se u buran odnos između njih dvojice, a čemu je razlog jedna žena. Ali, tu je priča o ljudskim sudbinama u vremenu kada nestaje čitav jedan dosad poznati sistem vrijednosti u društvu.

Predstava „Savršeni kroj“ nastaje po tekstu darovitnog srpskog pisca i dramaturga Vladimira Đurđevića (Balada o Pišonji i Žugi, Ne igraj na Engleze, Tri klase i gospođa Nušić, Bajka o pozorištu) i u režiji poznatog filmskog reditelja i dramskog pisca Jasmina Durakovića.

Uloge u ovome komadu igraju Admir Glamočak (Svetislav Šnajder) i Sead Pandur (Marko Milun), dok ostatak autorske ekipe čine Osman Arslanagić (scenograf) i Lena Stevanović (kostim).

Predstava je koprodukcija SARTR-a i UG Scena, dok je izvršni producent predstave Amira Kudumović Gorgulu, viši asistent na odsjeku Produkcije ASU Sarajevo.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci