Iza nas je izuzetno uspješna ski sezona – za 31 dan preko 2 000 zadovoljnih korisnika

Podijelite:

Izuzetno uspješna zimska sezona u Ski centru Ponijeri je iza nas!

15977045_1080069862120545_142328355125585914_n

Ski centar Ponijeri ove godine je spremno dočekao svoje prve goste i korisnike svih usluga. Ljubitelji snježnih čarolija, naši gosti i vjerni posjetitelji maksimalno su iskoristili sve pogodnosti i ugođaj koji pruža Ski centar Ponijeri.

Tokom sezone 2016/2017 u Ski-centru Ponijeri zabilježeno je prisustvo velikog broja građana Kaknja kao i gostiju iz susjednih gradova. O svemu tome svjedoči i veliki broj fotografija na kojima se vide mnogobrojni gosti koji su uživali u objektu “KSC” Ponijeri, koji je nudio divan pogled na hiljadumetarsku ski stazu te veliki broj skijaša koji su na našu adresu redovno slali video klipove kako bi i sa drugima podijelili ljepotu spuštanja niz ski stazu. Također, na adresu JU Kulturno-sportski centar Kakanj pristiglo je ukupno 278 prelijepih fotografija u sklopu nagradne igre “Izbor najljepše zimske fotografije Ponijera”.

Nakon ukupno 31 radni dan prema evidenciji naplaćenih karata u sezoni 2016/2017 ski lift je koristilo ukupno 2349 korisnika, u prosjeku oko 90 skijaša po danu u mjesecu januaru i 12 u mjesecu februaru, ne uključujući osobe sa sezonskom ski kartom, djecu uposlenika kao i djecu iz škole skijanja u organizaciji JU KSC Kakanj.

Zimsku čaroliju Ponijera upotpunile su i cijene prilagođene bosanskohercegovačkim uslovima a sudeći prema cjenovniku može se tvrditi da su Ponijeri prvo narodno skijalište i planinsko odredište u BiH.

Ski lift na Ponijerima je krenuo sa radom u subotu 07.01.2017. godine u 10:00 sati a zadnji dan rada je bio u nedjelju 26.02.2017. godine do 16:00 sati.

Radnim danima na stazi su bila dva stučna lica Crvenog križa koja su  vodila brigu da ne dođe do većih ozlijeda a vikendom su angažovana tri lica iz Crvenog križa potpomognuta zaposlenicima JU KSC Kakanj.

Na izletištu i vazdušnoj banji Ponijeri tradicionalno i ovu Novu godinu dočekao je veliki broj građana Kaknja i gostiju iz drugih gradova, te su zaposlenici Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj u objektu “KSC” i ispred ugostiteljskog objekta, koji je radio u novogodišnjoj noći, organizovali besplatnu javnu zabavu na otvorenom uz veliku logorsku vatru i DJ Infecteda. Tu noć zabilježeno je preko 1000 posjetilaca.

Redovno se odvijala i Škola skijanja na posebno pripremljenoj stazi tokom cijele sezone kroz koju je prošlo između 180 – 200 djece i odraslih, također na ovoj stazi je svakodnevno bio prisutan i veliki broj sankaša.

Druga po redu manifestacija „Udahni Ponijere“ organizovana je za kraj školskog raspusta a zabilježeno je učešće 30 djece u tri discipline i veliki broj posjetitelja tog dana.

Bitno je napomenuti da se ski staza redovno, gotovo svakodnevno uređivala i da su korisnici bili izuzetno zadovoljni. Tokom sezone na stazi su evidentirane četiri ozljede skijaša koji su adekvatno zbrinuti.

Dana 18.02. prilikom obilaska lifta uposlenik JU KSC Kakanj je na vrhu staze ustanovio da je došlo do provale u kontejner  i da je odnešeno korito za spašavanje sa ceradom kao i torba prve pomoći, da bi narednog dana 19.02, prilikom rada na uređenju staze korito pronađeno u veoma lošem stanju kao i cerada.

Bitno za spomenuti jeste da se vikendom do Ponijera moglo stići i autobusom, a vožnja se nije  plaćala jer je troškove prijevoza obezbijedila Općina Kakanj. Informacije o visini snježnog pokrivača, temparaturi zraka, vremenskim uslovima i funkcionisanju ski-lifta redovno su se svako jutro objavljivali na web-stranici Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj (www.ksckakanj.ba).

Snimljen je i promotivno-turistički spot Ponijera koji se počeo snimati 15. januara 2017. godine. Za snimanje videa koji će zvanično biti predstavljen na jednoj od manifestacija koje organizuje JU KSC Kakanj, korištena je najsavremenija oprema, promotivni video kakanjske vazdušne banje sniman je uz pomoć drona i digitalnih kamera koje snimaju u visokim rezolucijama.

Ovom prilikom bismo se zahvalili svim našim gostima, prijateljima i posjetiocima koji su nas posjećivali i koristili usluge koje nudi Ski centar Ponijeri. Zahvaljujemo se i svim medijima zbog interesovanja za sadržaje koji su organizovani u ski centru te na medijskoj promociji naše ljepotice.

Poručujemo građanima da će se Javna ustanova KSC Kakanj potruditi da organizuje mnogobrojne sadržaje i usluge u Ski centru Ponijeri naredne zimske sezone za koju očekujemo da bude još uspješnija od ove.

JU KSC KAKANJ

 

 

 

 

 

Podijelite:

Posljedni članci