Izložba koja je nastala u Muzeju Kaknja upriličena i na Festivalu bh. drame

Podijelite:


U okviru Pratećeg programa XVI festivala bosanskohercegovačke drame i autorskog teatra Zenica – Sarajevo 2017. u subotu, 06. maja u 18 sati je otvorena multimedijalna izložba „Antički teatar“ kustosica Emine Čalije i Tijane Križanović. Izložbu je otvorio teatrolog i selektor Festivala Nedžad Fejzić, a otvaranje su svojim muzičkim izvedbama uveličali učenice i učenici Srednje muzičke škole iz Zenice.
Izložba „Antički teatar“ je u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica organizirana u saradnji sa Naučnim arheološkim društvom i od izuzetnog je značaja kako za sve ljubitelje teatra i antičke književnosti, tako i za učenike svih uzrasta, kao dobar materijal za nova saznanja, ali i otvaranje novih područja zanimanja.

Izložba “Antički teatar” prvobitno je nastala u saradnji autorica sa Muzejem Kaknja u cilju populariziranja antičke arheologije na ovim prostorima!
Zanimljivu izložbu “Antički teatar” čine originalni arheološki eksponati koju potječu sa područja općine Kakanj, a koje posjeduje Muzej Kaknja.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci