Javni poziv za dostavljanje literarnih radova „Pismo muzeju – Moje iskustvo rata“

Podijelite:

Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj – odjeljenje Muzej Kaknja u okviru projekta „Mjesec ratnih godina“ poziva sve zainteresovane da napišu i dostave literarne radove „Pismo muzeju –  Moje iskustvo rata“.

Odlučili smo da pozovemo tri starosne skupine koje bi pisale na određene teme, u zavisnosti od perioda života u kojem su bili kada ih je zadesio rat. To mogu biti borci koji pripadaju kategoriji do 1978. godišta koji mogu pisati priče sa ratnog fronta, starosna skupina od 1978. godišta do 1990. godišta može pisati o djetinjstvu u ratu i kategorija od 1990. godišta može pisati svoje viđenje rata.

Starosne dobi učesnika i teme na koje je potrebno pisati literarne radove:

  1. … – 1978. godište – „Pismo muzeju – Priče sa ratnog fronta“
  2. 1978 – 1990. godište – „Pismo muzeju – Djetinjstvo u ratu“
  3. 1990 . godište – … – „Pismo muzeju – Moje viđenje rata“

Za najbolje napisane literarne radove obezbijedili smo tri vrijedne nagrade, a glavna nagrada je skupocjeno izdanje knjige „Bosansko kraljevstvo“ koja spada u najveći i najambiciozniji izdavački poduhvat u Bosni i Hercegovini ikada i koji na vrhunskom stručnom i estetskom nivou tematizira Bosnu u srednjem vijeku.

Javna dodjela nagrada će se održati 15. aprila na Dan Općine Kakanj i Dan ARBiH u Muzeju Kaknja. Isti dan planirano je svečano otvaranje reorganizirane stalne muzejske postavke “Kakanj u periodu Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995”, a u čijem sastavu će se izložiti i najbolji literarni radovi.

Rok za dostavljanje literarnih radova je 31. mart 2018. godine. Najkreativniji i najbolji radovi će biti objavljeni na službenoj web stranici www.ksckakanj.ba

Pozivamo sve navedene kategorije da nam pišu svoje uspomene, svoja iskustva i priče iz rata te da nam svoje radove pošalju na e-mail adresu juksckakanj@ksckakanj.ba.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci