Još jedna nezaboravna koncertna noć u sklopu KD 2018: „Kakanjski bendovi“ – Koncert za grad koji volim

Podijelite:

Obavještavamo građane da će se u okviru Kulturno-sportske manifestacije „Kakanjski dani“ održati tradicionalni koncert pod nazivom „Kakanjski bendovi – Za grad koji volim“ gdje svake godine nastupaju naši talentovani Kakanjci. Koncert će biti upriličen na Main stage-u u srijedu 01.08.2017. godine sa početkom u 21:00 sat. Ova noć rezervisana je za mlade kakanjske zvijezde a u nastavku pogledajte ko će se predstaviti publici.

1. Heaven bend
2. AlterVal bend
3. Adi Begić

Heaven bend osnovan je prije osam godina. Trenutna postava djeluje već zadnje dvije godine. Zanimljivo je da su muzičari iz tri grada – Sarajevo, Kakanj i Visoko. Vedran Tomičić – vokal i gitara, Emir Lihić – bas gitara, Enes Fazlić – klavijature, Dino Ljuca – bubnjevi.

Obećali su lud i nezaboravan provod uz hitove Dine Merlina, Zdravka Čolića, Tropico benda uz mix bonus i mnoge druge pjesme u kojima se svako može pronaći i uživati.

AlterVal Band je dio muzičke skupine AlterVal-a i postoji od 2015. godine od kada je zabilježio značajan broj nastupa na području općine Kakanj. Ova postava sačinjavala je i orkestar Udruženja Slovenaca „Jožef Špringer“ iz Kaknja, a već četiri godine predstavljaju Kakanj i BiH na sretanju Slovenaca iz cijelog svijeta („Dobrodošli doma“).
AlterVal:
Pjevač – Boris Batljan
Gitara – Perica Ramljak
Bas gitara – Marko Aždajić
Bubnjevi – Toni Ramljak
Klavijatura – Eldar Alajbegović
Truba – Benjamin Drijenčić
Truba – Alen Drijenčić
Saxofon – Nedžmin Čeliković

Moramo spomenuti da su u posljednje vrijeme veoma interesatan bend koji zna da napravi odličnu atmosferu na različitim dešavanjima. Obećali su veoma veselu noć i dobru žurku uz raznosvrstan repertoar.

Svakako da će ovu noć uljepšati i najmlađi učesnik KD, ima 12 godina i dolazi iz Kaknja, a zove se Adi Begić. Voli da sluša grupu Miligram, i oni su mu muzički uzor! Kaže da voli muziku i pjevanje, a u školi je odličan đak. Mladi Kakanjac, četrnaestogodišnjak Adi Begić plasirao se u finale muzičkog takmičenja Grand produkcije “Neki novi klinci”. Adi je još jednom pokazao kako je Kakanj rasadnik muzičkih talenata koji su ostvarivali pobjede na domaćim i regionalnim takmičenjima. Ipak, Adi je nešto drugačiji. Danas, kada muzičko tržište teži ka narodnoj muzici i turbofolku, te ostalim surogatima novokomponovanih ritmova, Adi bira rock žanr.

Pjevam tihe balade kao i brže rock pjesme naših najpopularnijih grupa. Muzički uzori su mi: Alen Islamović, Toni Janković, Mladen Vojičić Tifa, Željko Bebek…”, kaže Adi i poziva građane Kaknja da dođu na ovaj nezaboravni koncert.

Vjerujemo da će se pomenuti bendovi i Adi prikazati u najboljem svjetlu i prisutne goste oduševiti i zabaviti.

Ulaz je slobodan. Svi ste pozvani.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci