Još jedno priznanje za JU KSC Kakanj: Tri nagrade na festivalu u Konjicu

Podijelite:

Nakon što je JU KSC Kakanj sa pozorišnom predstavom Škole glume “Čudni događaji u noći muzeja” uzela učešće na FSDS u Konjicu, veliko nam je zadovoljstvo obavijestiti vas da nam je pripala čast da osvojimo tri nagrade na pomenutom festivalu.

Radi se o sljedećim nagradama:

Ena Sikira (polaznica Škole glume) – Najbolja glumica

Saša Vasiljević (polaznik Škole glume) – Najbolji glumac

Centar za djecu i odrasle sa posebnim potrebama Visoko – najbolji scenski elementi

Rezultati saradnje JU KSC i Dnevnog centra za djecu i odrasle sa posebnim potrebama iz Dobrinje su scenografski elementi za predstavu “Čudni događaji u noći muzeja” koje su izradili korisnici Centra. Mnogo truda i vremena polaznici i voditelj Škole glume uložili su za pripremanje ove pozorišne predstave koja je predpremijerno predstavljena u Konjicu u svom najboljem izdanju.

Ovo je drugo učešće JU KSC Kakanj na ovom festivalu, a prvo učešće je prošlo u znaku tri nagrade koje su pripale glumcima i za muziku u predstavi, prošle 2017. godine.

“Učešće na 16. FSDS u Konjicu je veliko priznanje Javnoj ustanovi Kulturno-sportski Kakanj. Nagrade koje su osvojili naši mladi glumci i polaznici Škole glume su još jedan dokaz koliko je značajan trening, vježba i dugogodišnji rad sa stručnim voditeljima Škole glume. Najbolja glumica i glumac naše su nove glumačke snage i nada. Također i svi drugi talentovani polaznici Škole glume koji konstantno ulažu veliki trud prilikom stvaranja jedne pozorišne predstave. Moje iskrene čestitke za osvojene nagrade glumcima i za voditelje Škole glume”, naveo je dir. Aldin Šljivo.

Žiri u Konjicu bio je u sastavu: Hamica Nametak, režiser iz Mostara, Maja Zećo, glumica iz Mostara i Dragana Mavrak-Bukvić, glumica iz Nevesinja.

Veliko priznanje za JU KSC Kakanj je najava posjete predsjednika žirija Hamice Nametka polaznicima Škole glume i Dramskog studija.

Premijera predstave “Čudni događaji u noći muzeja” čiju režiju potpisuje Mirza Bajramović, zakazana je u Kaknju za 27.april tekuće godine sa početkom u 18:00 sati. Nadamo se da će i naša kakanjska publika znati prepoznati kvalitet i doći na predstavu.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci