JU KSC Kakanj će i ove godine spremno dočekati novu skijašku sezonu – Pripreme traju skoro dva mjeseca

Podijelite:

Pripreme za početak ski sezone na Ponijerima traju već skoro dva mjeseca. Ekipa JU KSC Kakanj na vrijeme želi da bude spremna za novu skijašku sezonu kako bismo našim građanima i turistima ponudili što kvalitetniji ugođaj u Ski centru Ponijeri.

Iz mnogobrojnih poslova koji se odrađuju na Ponijerima izdvajamo obilazak kompletnog postrojenja ski lifta sa stručnjacima iz oblasti. Moramo spomenuti da je napravljeno idejno rješenje automatskog natezanja sajle, ispitan je napon struje od 400 volti na vrhu staze, pregledan je motor na ski liftu, zatim redovno čišćenje i uređenje Ski centra Ponijeri.

Tokom cijelog mjeseca septembra ekipe JU povremeno obilaze i vrše pripreme  nastupajuće ski sezone. Organizovana je i volonterska akcija čišćenja duž ski staze, uređenje platoa ski centra i generalno čišćenje i uređenje ugostiteljskog objekta “KSC” Ponijeri.

U planu su i neki novi zabavni sadržaji! Naime, stari mobilijar iz grada je predat JU KSC na korištenje, te ćemo dio istog remontovati i montirati u sklopu Ski centra Ponijeri.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci