JU KSC Kakanj danas organizovala edukativni izlet za učesnike literarnog konkursa /Mjesec ratnih godina

Podijelite:

JU Kulturno-sportski centar Kakanj organizovala je projekat Mjesec ratnih godina u sklopu kojeg je održano literarno takmičenje nakon čega su najbolji radovi ocijenjeni i nagrađeni. U dogovoru sa nagrađenim i učesnicima koji su iskazali volju, JU KSC Kakanj danas je organizovala edukativni izlet u Sarajevo. Učesnici su imali priliku da posjete Muzej ratnog djetinjstva kojem je ove sedmice u Strasbourgu dodijeljena Muzejska nagrada Vijeća Evrope. Svakako da nam je veliko zadovoljstvo imati saradnju sa ovako uspješnim muzejem i ovom prilikom im se zahvaljujemo za gratis ulaznice koje su obezbijedili za naše učesnike.

Također, učesnici su danas imali priliku da posjete i Muzej Alije Izetbegovića. U Muzeju Alije Izetbegovića učesnici projekta pogledali su dokumentarni film o biografiji Alije Izetbegovića! Ovo su ujedno bila završna faza projekta i zadnje nagrade koje su obezbijeđene za učesnike.

Ovom prilikom još jednom se zahvaljujemo svima koji su bili dio projekta “Mjesec ratnih godina” koji je organizovaala JU KSC Kakanj – odjeljenje Muzej Kaknja i veliko hvala svima koji su nam dostavili svoje literarne radove.

 

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci