JU KSC Kakanj: Dječija nedjelja u znaku pozorišnih predstava Škole glume

Podijelite:

I ove godine Javna ustanova Kulturno-sportski centar Kakanj će se pridružiti obilježavanju Dječije nedjelje manifestacije koja ima međunarodnu trodecenijsku tradiciju. Ovogodišnja Dječija nedjelja u JU KSC Kakanj će proći u znaku pozorišnih predstava koje su nastale kao rezultat rada Škole glume, a u pitanju su izvođenje predstava “Mali princ”i “Ježeva kućica”.

Pozorišna predstava “Mali princ” bit će odigrana sutra 04.10.2017. godine na velikoj sceni Doma kulture, sa početkom  u 12:00 sati. Pozorišna predstava “Ježeva kućica” bit će odigrana u petak 06.10.2017. godine u Domu kulture sa početkom u 12:00 sati.

Na predstavi “Mali princ” će biti prisutni učenici OŠ “Hamdija” Kreševljaković”, “Mula Mustafa Bašeskija” i OŠ “15.april”.

Također, u sklopu obilježavanja Dječije nedjelje danas je planirana posjeta mališana iz vrtića “Mladost” u Muzej Kaknja sa početkom u 11:00 sati!

Javna ustanova Kulturno-sportski centar partner je programa “Sretan ćes biti svijete, kad usrećiš dijete”!

3. oktobar (utorak) 2017. Radionica: Upoznavanje s dječjim pravima – Konvencija o pravima djeteta. Omladinski centar Kakanj Nosilac aktvnosti: UG „Alternative“ Kakanj i JU KSC Kakanj

7. oktobar (subota) 12.00 sati Radionica: Odgoj za demokratsko građanstvo – Zalaganje za dječja prava Muzički intermeco Omladinski centar Kakanj Nosioci aktivnosti: UG „Alternative“ Kakanj, Muzički centar i JU KSC Kakanj.

 

 

JU KSC KAKANJ

 

 

Podijelite:

Posljedni članci