JU KSC Kakanj sa projektom „Tri časa u JU“ oborila rekord posjećenosti

Podijelite:

Prva sedmica mjeseca oktobra posvećena je obilježavanju Dječije nedjelje. Kao i prethodnih godina, JU KSC Kakanj, organizirala je u sklopu projekta „Tri časa u JU KSC“ različite aktivnosti i programe, te na taj način dala svoj doprinos obilježavanju ovog značajnog datuma.

Dječiju nedjelju smo prepoznali kao priliku da mnogo glasnije nego inače, ukažemo na obavezu poštivanja Konvencije UN-a o pravima djeteta u svim segmentima, ali i kao priliku da se djeca dobro zabave. U tome su nam itekako pomogle sve osnovne škole sa područja općine Kakanj, koje su se odazvale na naš poziv i našu bogatu ponudu, kao i JU vrtić „Mladost“, te JU „Pčelica“, čak smo imali jednu posjetu iz druge općine, tačnije mališana iz vrtića „Behar“ Lješevo.

Naime, ponuda je sadržala sljedeće sadržaje: pozorišne predstave Škole glume „Dr. Doolittle“ i „Čudni događaji u Noći muzeja“, posjeta Muzeju i časovi historije prilagođeni za uzraste učenika osnovne škole, časovi u kuglani, kao i prikazivanje animirani sinhronizirani filmova. Za učenike iz područnih škola smo obezbjedili prevoz i užinu. Sve časove su vodili uposlenici JU-e, stručnjaci iz svojih oblasti. Učenici su mogli da biraju koje sadržaje žele u sklopu ta tri časa.

Ovaj projekat je trajao od 09.10. do 19.10. Ukupno nas je posjetilo 1323 učenika iz JU vrtića „Mladost“, JU vrtić „Pčelica“, vrtić „Behar“ Lješevo, „OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“, OŠ „Omer Mušić“„ OŠ „Hamdija Kreševljaković“, OŠ „15.april“, OŠ „Ahmed Muradbegović“, OŠ „Rešad Kadić“.

Koristimo priliku da se zahvalimo direktoricama i direktorima, učiteljicama i učiteljima, učenicima svih škola, a posebno učenicima iz područnih škola, kojima veća udaljenost nije predstavljala prepreku da nas posjete!

Ovogodišnji projekat „Tri časa u JU KSC“ je najposjećeniji do sada!

 

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci