JU KSC KAKANJ: SAVJETI ZA USPJEŠNO UČENJE ENGLESKOG JEZIKA

Podijelite:

Ovo je pitanje koje si postavljaju milijoni ljudi širom  svijeta u želji da nauče engleski jezik kao strani jezik.

Bez obzira uči li se u grupi ili individualno, postoje određene stvari koje svako može učiniti da bi bio uspješniji u učenju. Evo nekih savjeta koje svako ko uči strani jezik treba imati na umu:

 1. Morate željeti naučiti jezik

Jedna od najvažnijih stvari je doista željeti naučiti jezik. Nema te knjige, profesora i savjeta koji vas može natjerati na nešto što ne želite, a uz pravu želju može se napraviti jako puno.

 2. Otkrijte što vas motivira

Bez obzira učite li engleski jezik da biste mogli putovati po svijetu ili vam treba zbog posla, morate razumjeti što vas motivira i to koristiti kao poticaj.

 3. Postavite si ciljeve

Nije dobro imati općenito cilj kao: «Želim naučiti engleski jezik.»Treba biti konkretnije kao: želim poboljšati vokabular, izgovor ili nešto treće. Na taj način ćete lakše pratiti svoju postignuće i biti motiviraniji za nastavak učenja.

 4. Morate vježbati

Ovo je jedan od najvažnijih savjeta. Uz redovitu nastavu potrebno je odvojiti dio slobodnog vremena za vježbanje. Kod vježbanja možete čitati englesku literaturu, gledati filmove, slušati muziku, raditi gramatičke zadatke i još puno toga,ali što god radite dobro je. Što više vježbate, manje ćete griješiti i vremenom ćete postići zadani cilj.

 5. Redovno  učenje

Ako želite naučiti strani jezik morate si odrediti prioritete. Učenje nije nešto što bi trebalo raditi tu i tamo, nego redovno, svaki dan. Uz svakodnevno učenje više se pamti, lakše se zadržava naučeno i osjećate se bolje, svjesni da ste svakodnevno sve bliže cilju.

 6. Učinite učenje ugodnim

Kad vam je ugodno i zabavno, puno lakše se pamti i uči. Čitajte viceve i igrajte igrice ma koliko vam se to činilo djetinjastim.

Iako nema sigurnog recepta kako učiti, ovi mali savjeti mogu itekako pomoći u učenju engleskog jezika te ga treba učiniti djelotvornim, lakšim i zabavnijim. Ukoliko se odlučite da naučite engleski jezik i da krenete ispočetka, prijavite se na kurs engleskog jezika A1 na broj telefona  032-771-920.

Dobro nam došli!!

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci