“KAKANJSKI DANI 2016.”: POGLEDAJTE SADRŽAJE I AKTIVNOSTI ZA PONEDJELJAK (01.08.2016.)

Podijelite:

Danas počinje Kulturno-sportska manifestacija “Kakanjski dani 2016.” te s nestrpljenjem očekujemo sve današnje aktivnosti. U nastavku pogledajte sadržaje koje smo pripremili za ponedjeljak 01.08.2016. godine.

U gradskoj jezgri Kaknja će biti  otvoreni Dani organske proizvodnje, Dani meda,  izložba rukotvorina i suvenira kao i mnoge druge izložbe koje će biti otvorene za javnost 5 dana. Svoje proizvode će predstaviti oko 30 poduzetnika.

Otvaranje manifestacije Dani organske proizvodnje, dani meda,  rukotvorine i  drugi proizvodi i izložbe bit će upriličeno na gradskom šetalištu od pošte do Centralne pozornice sa početkom u 16:00 sati.

Defile na kojem će nastupiti mladi iz kulturno-umjetničkih društava će krenuti od Sahat kule do Centralne pozorinice sa početkom u 18:30 sati. Danas će kroz Kakanj prodefilirati oko 210 učesnika.

Svečano otvorenje Kulturno-sportske manifestacije „Kakanjski dani 2016.“ planirano je na bogato ukrašenoj Centralnoj pozornici kojom će odzvanjati zvuci izvornih pjesama i plesova sa početkom u 19:00 sati, koje će obilježiti smotra folklora jer to narod voli i treba a ujedno  stavljamo naglasak na promociju tradicijske kulture i baštine.

Koncert sa Rudarskom glazbom i gostovanjem „Lapsus bend-a“ na Centralnoj pozornici će biti upriličeno u 20:30 sati.

Pozivamo građane da prisustvuju navedenim aktivnostima te molimo medije da u skladu sa mogućnostima proprate dešavanja Kulturno-sportske manifestacije “Kakanjski dani 2016.”. Napominjemo da mediji danas 01.08.2016. godine mogu pruzeti svoje akreditacije za “Kakanjske dane 2016.” na info pultu JU KSC Kakanj.

JU KSC KAKANJ

Podijelite:

Posljedni članci