Kakanjski dani 2017: „KAKANJSKI DANI 2016.“: SVEČANI DEFILE „ULICAMA GRADA“

Podijelite:

Prvog dana ovogodišnje  Kulturno-sportske manifestacije „Kakanjski dani 2016.“ građani Kaknja i gosti našeg grada će moći uživati u svečanom defileu pod nazivom „Ulicama grada“.

Defile na kojem će nastupiti mnogobrojni učesnici iz KUD-ova će krenuti od Sahat kule do Main stage-a  sa početkom u 18:30 sati. U ovom bogatom programu će se predstaviti: KUD “Fadil Dogdibegović – Dikan” Kakanj (folklorna sekcija mlađeg uzrasta), KUD “Fadil Dogdibegović – Dikan” Kakanj (folklorna sekcija starijeg uzrasta), KUDM “Bosiljak” Derventa, KUD “Željezara” Zenica, KUD “Blagaj” Blagaj-Mostar, Ansambl narodnih igara “Kakanj” Kakanj i HKUD “Usorski običaji”, Sivša-Usora.

Građane očekuje i bogat repertoar Rudarske glazbe koji će svirati defilirajući kroz grad popularne i savremene kompozicije i melodije poput: bosanskih sevdalinki, „Miljacka“ Halid Bešlić i mnoge druge.

Kulturno-sportska manifestacija „Kakanjski dani 2017.“ ove godine će naglasak staviti na  očuvanje, razvijanje i promicanje kulturne baštine našeg kraja, jer poruka ovakvih susreta je da očuvamo tradiciju i ne damo zaboravu sve što su naši stari godinama vrijedno stvarali.

Pored KUD-ova i Rudarske glazbe u defileu će učestvovati Obdanište  „Mladost“, KRG „Pirueta“ i Konjički klub „Vilenjak“. Defileu će se pridružiti općinski vijećnici, privrednici te sportisti.

Nakon defilea slijedi svečano otvaranje Kulturno-sportske manifestacije „Kakanjski dani 2017“ i smotra folklora.

Pozivamo građane da prisustvuju ovom događaju na kojem će kroz naš grad prodefilirati oko 400 učesnika.

JU KSC KAKANJ

 

Podijelite:

Posljedni članci