KD2021: Promocija knjige „Deseta vrata pakla“ uz gosta Abdulaha Sidrana

Podijelite:

Javna ustanova Gradska biblioteka Kakanj pripremila je još jedan program u sklopu Kulturno-sportske manifestacije “Kakanjski dani 2021”. U pitanju je promocija romana “Deseta vrata pakla” autora Rezaka Hukanovića.

Učestvuju: akademik Abdulah Sidran i autor Rezak Hukanović

Program promocije bit će ralizovan 4. augusta, srijeda 2021. godine,  sa početkom u 19:30 sati u Parku Doma kulture Kakanj.

Rezak Hukanović je do sada objavio sedam knjiga, šest zbirki pjesama i jedan roman – Deseta vrata pakla. Riječ je o autobiografskom romanu koji opisuje stradanja logoraša u dva najpoznatija srpska logora – Omarskoj i Manjači, u kojima je autor proveo šest mjeseci.

Prva dva mjeseca u logoru Omarska sa njim je bio i njegov šesnaestogodišnji sin, koji je kasnije pušten kući. Deseta vrata pakla je priča o logorima smrti, u kojima je bilo zatočeno na hiljade nesrba izloženih najstravičnijim psihičkim i fizičkim torturama.

Autor otvoreno govori o zločinima i zločincima, navodeći njihova imena i prezimena. Sam je bio svjedok tri puta pred Međunarodnim sudom u Hagu, ali i pred Sudom BiH i suočavao se oči u oči sa zločincima. I sama knjiga Deseta vrata pakla je bila važan svjedok pred Međunarodnim sudom u Hagu.

JU KSC KAKANJ/JU Gradska biblioteka Kakanj

Podijelite:

Posljedni članci