Kino

Kakanj je 1967. godine dobio izvanredno lijepu, modernu i nadasve funkcionalnu zgradu, koju po njezinoj namjeni nazvaše Dom kulture. Velika sala sa prostranom pozornicom, opremljenom velikim pokretnim kulisama i reflektorima, ispred koje je podij za orkestar, mogla je garantovati uspješan nastup i najvećim ansamblima. To je ujedno bila i kinosala u kojoj su se prikazivali filmovi u tada najsavremenijoj tehnici, sa velikom projektovanom slikom i stereo zvukom.
Nakon što se 04. februara 2012. godine urušio Dom kulture, povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, 25. novembra 2013. godine, Dom kulture je ponovo zasijao, svečano otvoren, temeljito obnovljen, ljepši nego ikada.
Danas, Kino sala ponovo obara rekorde kako sa predstavama vlastite produkcije tako i gostujućim predstavama iz Bosne i Hercegovine i regiona. I filmske projekcije obaraju rekorde gledanost. Iste i nisu tako česte da bi zadovoljile apetite kakanjske publike zbog činjece da JU za kulturu i obrazovanje nema vlastitu 3D opremu.
Međutim, nakon obnovljenog Doma kulture, otvaranja Gradske galerije i Muzeja sve je izvjesnije da će Kakanj uskoro dobiti i Multipleks salu.